Serveer deze rustieke kippenbouten met linzen en tomaten met aardappelpuree, klaar in een uur tijd. Recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-12-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de sjalotjes en de knoflook in fijne stukjes. Kook de linzen aan de hand van de instructies op de verpakking.
Verhit de grote bakpan op middel-hoog vuur. Voeg een flinke klont boter toe en bak de kippenpoten in 10 minuten goudbruin. Voeg de sjalotjes en knoflook toe.
Blus af met een flinke scheut rode wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Zet het vuur lager en laat een half uur lang rustig garen. Voeg de gaar gekookte linzen toe aan de tomatensaus in de grote bakpan.
Proef en breng op smaak met peper en zout. Serveer de kippenbouten met linzen en tomaten met bijvoorbeeld een zelfgemaakte aardappelpuree. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.