Rozemarijnbrood
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rozemarijnbrood veganistisch

Dit rozemarijnbrood heeft een knapperige buitenkant en een heerlijk zachte binnenkant. Verras je familie en vrienden met een zelfgebakken rozemarijnbrood.

Rozemarijnbrood ingrediënten
Recept rozemarijnbrood

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-09-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 4 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
3 uur 40 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
4 uur

Voorbereiding – 40 minuten + 4 uur wachttijd

Voeg 60 ml lauwwarm water toe aan een kommetje en roer hier de gist en een eetlepel suiker door. Laat een aantal minuten staan totdat er schuim ontstaat.

Voeg een halve eetlepel olijfolie, bloem, een snufje zout en gedroogde rozemarijn toe aan de kom van de keukenmachine. Voeg hier geleidelijk de resterende 115 ml lauwwarm water en het gistmengsel aan toe. Meng in 10 minuten tot een elastisch deeg.

Vorm het deeg tot een bal, dek de kom van de keukenmachine dan af met een vochtige keukendoek. Laat het deeg 2 uur lang rijzen op een warme plek.

Kneed het deeg nog eens 5 minuten, verdeel het deeg in 2 evenredige stukken en vorm tot een bal. Plaats de deegballen op een bakplaat met bakpapier erop.

Laat 10 minuten lang (onafgedekt) staan, of totdat het deeg in volume is verdubbeld. Je kunt eventueel ook 1 groter brood maken.

Rozemarijnbrood
Zelf een rozemarijnbrood bakken

Het rozemarijnbrood bakken – 20 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Bak de rozemarijnbroden 10 minuten lang. Haal de broden dan uit de oven en voeg een eetlepel olijfolie, wat zeezout en gedroogde rozemarijn toe aan de bovenkant.

Plaats de broden dan terug in de oven en bak in 10 minuten goudbruin. Laat de broden na het bakken afkoelen op een afkoelrek. Serveer het rozemarijnbrood met goede kwaliteit olijfolie en balsamicoazijn. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
175.22 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
32.31 g
5.5 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.08 g
0.13 g
Eiwitten
6.13 g
Vezels
1.87 g
Natrium
903.6 mg
Mineralen
Ijzer
0.76 mg
Calcium
19.48 mg
Magnesium
19.95 mg
Kalium
19.95 mg
Fosfor
42.95 mg
Koper
0.23 mg
Zink
0.71 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
0.45 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.47 mg
Vitamine B2
0.74 mg
Vitamine B6
0.26 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
115.06 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rozemarijnbrood"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.