Deze pizza met verse vijgen, blue Stilton en prosciutto is een absolute winnaar. Heerlijk genieten van een zelfgemaakte pizza.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van het pizza deeg als je die zelf wil maken. Snijd de verse vijgen in vier stukken en snijd de twee teentjes knoflook en sjalotjes zo fijn mogelijk.
Was de paarse baby spinazie en droog deze af met behulp van een droge keukendoek. Verhit de oven alvast voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Bestuif het werkblad met wat bloem en rol de helft van de deegbal uit tot een zo dun mogelijke korst.
Verdeel de helft van de knoflook, prosciutto en sjalotjes over de bodem van de pizza. Verkruimel de blue Stilton er dan overheen en besprenkel met een scheut olijfolie.
Bak de pizza af in de voorverwarmde oven in 10 minuten tot krokant, afhankelijk van de dikte van de korst.
Controleer zo nu en dan om te zien of de pizza al klaar is. Haal de pizza met verse vijgen dan uit de oven en garneer met een handje paarse baby spinazie.
Besprenkel de pizza met balsamicoazijn en serveer direct. Eet smakelijk!
Herhaal de bovenstaande stappen voor de andere pizza.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.