Mini quiches
😍 28Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mini quiches vegetarisch

Zien deze mini quiches er niet leuk uit? Ze smaken ook nog eens erg goed! Deze mini quiches zijn klaar in 30 minuten, recept voor 6 personen.

30 minuten
6 personen
Recept mini quiches

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-10-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Ontdooi de spinazie als je gebruik maakt van ingevroren spinazie.

Mocht je gebruik maken van verse spinazie, dan zul je deze eerst moeten wassen. Dit recept maakt 2 verschillende soorten mini quiches, 1 vegetarische en 1 met spekjes.

Dit is de reden waarom er 2 aparte bakpannen gebruikt worden. Ontdooi de bladerdeeg als dat nodig is, en gebruik een deegroller om de bladerdeeg platter te maken.

Door het bladerdeeg platter te maken is het mogelijk om 1 bladerdeeg vel te gebruiken voor 2 mini quiches. Gebruik een siliconen kwast om de muffinvorm in te vetten met een beetje olijfolie.

Verdeel alle bladerdeegvellen over de muffinvorm en gebruik een scherp mes om het restant deeg eraf te snijden. Snijd het uitje en het teentje knoflook zo fijn mogelijk.

Was de prei en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Verhit wat olijfolie in de beide bakpannen en voeg de ui en knoflook in 1, spekjes en prei in de andere. 

Voeg de spinazie en zongedroogde tomaten toe aan de bakpan met de ui en knoflook. Breng op smaak met peper en zout, de spekjes hebben geen extra zout nodig.

Beide quiche vullingen zijn nu klaar. 

Mini quiches
Mini quiches

De mini quiches afmaken – 15 minuten

Gebruik een vork om een aantal gaten te prikken in de bodem van het bladerdeeg. Vul 6 van de quiches met de vulling gemaakt van spekjes en prei.

Vul de resterende 6 quiches met de zongedroogde tomaten en spinazie vulling. Vermeng eieren en slagroom samen in een middelgrote kom met behulp van een garde.

Verdeel het eimengsel over de 12 mini quiches, vul elke quiche ongeveer 3/4de vol. Verkruimel de geitenkaas over de bovenkanten van de quiches.

Bak de mini quiches 10 minuten lang in de oven op een temperatuur van 200 graden Celsius. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

28 waarderingen
😍
28
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
319.95 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
22.34 g
6.6 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.51 g
10.08 g
Eiwitten
10.25 g
Vezels
2.75 g
Natrium
485.78 mg
Mineralen
Ijzer
2.3 mg
Calcium
99.02 mg
Magnesium
32.11 mg
Kalium
32.11 mg
Fosfor
146.19 mg
Koper
0.17 mg
Zink
1.05 mg
Jodium
10.86 µg
Selenium
9.46 µg
Vitamines
Vitamine C
16.67 mg
Vitamine D
0.96 mg
Vitamine A
0.46 mg
Vitamine B1
0.22 mg
Vitamine B2
0.35 mg
Vitamine B6
0.44 mg
Vitamine B12
0.76 µg
Foliumzuur
43.92 µg
Vitamine E
0.95 mg
Vitamine K
87.21 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Mini quiches"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.