Simpel, smaakvol en bijzonder mals. Een gebakken varkenshaas met geroosterde druiven serveer je met een lichte rode wijn en aardappelpuree.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 160 graden Celsius.
Maak de druiven schoon onder koud stromend water, en leg aan de kant. Wrijf de grote varkenshaas in met peper en zout. Verhit boter in een grote bakpan en bak de varkenshaas een alle kanten mooi goudbruin. Dit duurt maar een aantal minuten.
Haal de varkenshaas uit de pan en plaats deze in de ovenschaal. Giet dan 250 ml rode wijn in de bakpan en roer de aanbaksels uit de pan los met behulp van een houten lepel.
Voeg de balsamicoazijn toe aan de pan en kook dit 5 minuten lang mee. Voeg dan de druiven toe en schud deze een aantal keren om.
Giet de gereduceerde rode wijn over de varkenshaas in de ovenschaal, en bak deze 15 minuten lang in de oven. De varkenshaas zou er rosé moeten uitkomen, met een kerntemperatuur van 53 graden Celsius. Je kunt dit meten met behulp van een vleesthermometer.
Serveer de gebakken varkenshaas met bijvoorbeeld aardappelpuree en geroosterde groenten. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.