Franse uiensoep
😍 54Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Franse uiensoep

Tijdloze klassieker, een Franse uiensoep is simpel en goedkoop om te maken. Een soepje met daarop stokbrood met gesmolten kaas, simpelweg heerlijk!

Recept franse uiensoep
Franse uiensoep ingrediënten

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-01-2015, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de uien en snijd alle uien in dunne ringen. Pel de teentjes knoflook en snijd deze fijn.

Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg de boter toe. Voeg dan de knoflook toe. 

Voeg vervolgens de uienringen toe en zet het vuur lager om te voorkomen dat de uienringen aanbranden.

Bak de uienringen in 10 minuten glazig en zacht. Roer zo nu en dan goed door.

Voeg een eetlepel bloem toe en roer goed tot een roux. Bij een roux wordt normaal meer bloem gebruikt, maar voor deze soep is maar een lichte binding nodig.

Een roux bindt de Franse uiensoep en maakt deze wat steviger. Het is niet noodzakelijk om bloem toe te voegen, de soep zal dan lichter van kleur zijn en wateriger. 

Franse uiensoep
Franse uiensoep

De Franse uiensoep afmaken – 25 minuten

Zodra de uien zacht en glazig zijn voeg je anderhalve liter kippenbouillon toe aan de grote pan en roer goed. Voeg 2 laurierblaadjes toe en plaats de deksel op de pan.

Zet het vuur hoger en breng de soep aan de kook.

Zet het vuur lager en breng de soep op smaak met peper en zout, laat de soep 20 minuten lang zachtjes koken.

Deze Franse uiensoep is het lekkerst als je deze een dag vooraf maakt, de smaken van de ui zullen dan goed doorgetrokken zijn in de soep.

Optioneel, maar toch een soort verplicht bij een klassieke Franse uiensoep: Leg 2 stukjes brood bovenop de soep.

Bedek de soep met (Gruyère) kaas en laat de kaas met behulp van de grillstand smelten in een oven. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

54 waarderingen
😍
54
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Franse uiensoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.