Dadels zijn natuurlijke zoetmakers, dus geen extra suiker of honing nodig voor deze dadel en walnoot filodeeg pakketjes. Met maar 4 ingredienten!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de dadels en walnoten grof en meng ze samen in de middelgrote kom.
Smelt de boter, wij gebruiken hiervoor altijd het liefste een kleine sauspan op een laag vuurtje maar je kunt de boter ook smelten in de magnetron als je dit makkelijker vindt.
Verdeel de filodeeg vellen in 3 repen en bestrijk deze met gesmolten boter. De makkelijkste manier om dit te doen is met een siliconen kwast.
Plaats een beetje van de vulling aan de onderkant en vouw het naar boven in de vorm van een driehoek. Het filodeeg zal makkelijk sluiten door het gebruik van de boter.
Plaats de driehoekjes op de bakplaat met bakpapier en bestrijk de bovenkant met gesmolten boter. Bak de dadel en walnoot filodeeg pakketjes goudbruin in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van je oven.
Serveer de driehoekjes als ze nog warm zijn. De warme dadels en walnoten combineren goed met bijvoorbeeld zelfgemaakte vanille ijs. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.