Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool
😍 12Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool

Op zoek naar een lactose- en glutenvrij recept? Dan moet je zeker eens deze courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool proberen.

25 minuten
4 personen
Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool ingrediënten

Recept courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Begin met het maken van de geroosterde bloemkoolpuree. Pel de knoflook, snijd deze grof en zet opzij. Gebruik een spiraalsnijder om courgette spaghetti te maken.

Als je deze niet hebt, kun je ook een koksmes gebruiken om dunne slierten te snijden. Maak de garnalen schoon en ontdooi deze indien nodig. Was de snijbiet en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Snijd de snijbiet vervolgens in grove stukken. Verwarm de grote bakpan zonder toevoegen van olie of boter. Rooster het amandelschaafsel in de droge pan.

Het is prima als ze een beetje donker zijn, dan krijgen ze nog meer smaak maar let wel op dat ze niet verbranden. Schep ze in een kleine kom en zet opzij. 

Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool
Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool

Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool afmaken – 10 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan samen met de knoflook en laat het op laag vuur zachtjes verwarmen om zo een heerlijke knoflookolie te creëren. Verwijder dan de knoflook en voeg de garnalen toe.

Na ongeveer een minuut voeg je ook de courgette spaghetti toe. Kook dit enkele minuten tot de courgette een beetje zachter is geworden.

Voeg dan de gesneden snijbiet, groentebouillonblokje en geroosterde bloemkoolpuree toe. Bak het geheel nog enkele minuten langer tot de courgette en snijbiet klaar zijn en voeg dan in de laatste minuut de cherry tomaatjes toe.

Breng op smaak met peper en zout en serveer met geroosterde amandelschaafsel en gesneden peterselie. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
88.43 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.46 g
5.78 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.85 g
0.42 g
Eiwitten
7.45 g
Vezels
2.85 g
Natrium
597.56 mg
Mineralen
Ijzer
4.13 mg
Calcium
89.35 mg
Magnesium
31.77 mg
Kalium
31.77 mg
Fosfor
104.48 mg
Koper
0.2 mg
Zink
0.78 mg
Jodium
11.54 µg
Selenium
0.11 µg
Vitamines
Vitamine C
31.83 mg
Vitamine D
0.1 mg
Vitamine A
104.33 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.63 mg
Vitamine B12
1 µg
Foliumzuur
49.69 µg
Vitamine E
1.12 mg
Vitamine K
3.56 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Courgette spaghetti met garnalen en romige bloemkool"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.