Cheesecake met chocolade en marshmallows
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Cheesecake met chocolade en marshmallows vegetarisch

Wow, het is een geweldige cheesecake met chocolade en marshmallows! Het laagje chocolade en de zoete marshmallows complimenteren de frisse cheesecake.

45 minuten
12 personen
Cheesecake met chocolade en marshmallows ingrediënten
Recept cheesecake met chocolade en marshmallows

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-08-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en als je dit prettiger vindt, kun je de bodem ook nog extra bedekken met bakpapier.

Verkruimel de koekjes, je kunt dit in een hersluitbare zak doen en ze dan verkruimelen met een deegroller, of je kunt een blender gebruiken.

Smelt de boter en meng goed met de koekkruimels. Verdeel de koekjes over de bodem van de springvorm, druk zachtjes aan zodat er een mooie bodem ontstaat zonder gaten.

Voeg de roomkaas, 4 eieren, poedersuiker en bloem toe aan de kom van je elektrische mixer en mix op hoge snelheid tot een glad mengsel is ontstaan.

Rasp de schil van de citroen en pers het sap erbij, meng nogmaals tot het mengsel glad is. Schenk het mengsel op de koekjes bodem. 

Cheesecake met chocolade en marshmallows
Cheesecake met chocolade en marshmallows

Cheesecake met chocolade en marshmallows afmaken – 35 minuten

Bak de cheesecake in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten, afhankelijk van je oven. Laat de cheesecake een beetje afkoelen en maak ondertussen de chocolade saus.

Verwarm slagroom in een kleine sauspan en voeg de chocolade toe. Roer met een garde tot een gladde chocolade saus. Laat de saus een beetje afkoelen en schenk het dan bovenop de enigszins afgekoelde cheesecake.

Verdeel de mini marshmallows en gebruik een brander om ze langzaam te smelten. Als je wilt kun je nog extra blauwe bessen toevoegen, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
480.72 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
35.51 g
29.76 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
33.65 g
21.39 g
Eiwitten
9.42 g
Vezels
0.41 g
Natrium
229.75 mg
Mineralen
Ijzer
1.09 mg
Calcium
86.85 mg
Magnesium
18.49 mg
Kalium
18.49 mg
Fosfor
133.08 mg
Koper
0.55 mg
Zink
0.85 mg
Jodium
7 µg
Selenium
6.14 µg
Vitamines
Vitamine C
0.5 mg
Vitamine D
0.96 mg
Vitamine A
0.48 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
1.06 µg
Foliumzuur
21.02 µg
Vitamine E
0.22 mg
Vitamine K
0.05 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Cheesecake met chocolade en marshmallows"
Deborah zegt op 23-08-2016
Dat ziet er echt waanzinnig uit! Het beste idee ooit om marshmallows toe te voegen.
Ohmydish zegt op 23-08-2016
Dankje Deborah! Ik had al eens eerder marshmallows gesmolten in melk om een laag voor taarten te maken, dus toen ik deze mini marshmallows zag moest ik ze gewoon hebben! :D
Corine zegt op 22-12-2019
Goedendag, Ik vroeg me af, is er een optie als je geen brander heb voor de marshmellows?
Ohmydish zegt op 22-12-2019
Hallo Corine, dan zou ik de marshmellows er gewoon zo op doen zonder ze te smelten/karameliseren. Als je ze namelijk bijvoorbeeld met de grill functie van je oven gaat smelten denk ik dat de cheesecake zelf ook te zacht gaat worden, dus dat lijkt me geen optie en een andere optie die niet gevaarlijk is kan ik zo niet bedenken. Fijne feestdagen!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.