Dit Nederlandse koekje is bij velen favoriet, zelfgemaakt zelfs nóg lekkerder! Amandel, chocolade, botercrème en knapperig, wat wil je nog meer?
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-01-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 28-07-2024
Begin met het maken van de koekjes. Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer, het makkelijkste kun je dit doen met een paar druppels citroensap en een stuk keukenpapier.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Splits de eieren en klop het eiwit tot er stijve pieken ontstaan. Voeg dan geleidelijk de suiker erbij en klop tot het een glanzend eiwit is geworden.
Je kunt dit controleren door het tussen je vingers te wrijven, als het volledig zacht en glad is, dan is het eiwit klaar. Spatel er voorzichtig de bloem en gemalen amandelen doorheen.
Roer goed tot het geheel weer glad is, maar nog wel zo luchtig mogelijk is. Schep het beslag in een spuitzak. Spuit de koekjes op het bakpapier, ongeveer 2 cm breed en 8 cm lang.
Verdeel amandelschaafsel over de koekjes. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven ongeveer 15 minuten lang, zet dan de oven uit en laat de koekjes in de oven afkoelen.
Smelt de chocolade door middel van bain-marie; vul een pan met een laagje water en zet er een passende kom bovenop. De stoom zal de chocolade langzaam smelten.
Je kunt de chocolade hierna tempereren, zoals omschreven in bonbons met een romige vulling. Maar deze is absoluut niet noodzakelijk, het zorgt enkel voor een mooiere glans op de chocolade.
Klop de boter luchtig en schep er dan de banketbakkersroom doorheen. De meest makkelijke manier om de vulling te verdelen is met een spuitzak, maar je kunt dit ook met een lepel doen.
Spuit een streepje vulling in het midden van 1 koekje en druk het 2e koekje er bovenop. Gebruik niet teveel vulling.
Het beste kun je de gesmolten chocolade in een klein smal kommetje doen, zodat je de uiteindes van de bokkenpootjes er gemakkelijk in kunt dippen.
Leg de bokkenpootjes nog even weg tot de chocolade droog is en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.