Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook veganistisch

Je hoeft de aardappelen niet eens te schillen! Lekker krokante aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook, makkelijk doordeweeks recept.

35 minuten
4 personen
Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook ingrediënten
Recept aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 11-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Was de kruimige aardappels, zorg ervoor dat al het zand van de aardappelen af is. Dep de aardappelen dan weer droog met behulp van een keukendoek.

Bedek de bakplaat met het bakpapier en snijd de aardappelen in partjes. Je kunt de schil om de aardappelen laten. Verdeel de aardappelpartjes dan over de bakplaat.

Kneus met de palm van je hand de 3 teentjes knoflook en leg deze tussen de aardappelpartjes op de bakplaat. Leg dan ook 3 takjes tijm tussen de aardappelen.

Schenk flink wat olijfolie over de aardappelpartjes heen en voeg ruim (zee)zout toe.

Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook
Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook

De aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook bakken – 30 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.

Bak de aardappelpartjes in de voorverwarmde oven in 30 - 35 minuten krokant en gaar, afhankelijk van hoe dik de aardappeltjes gesneden zijn.

Controleer zo nu en dan tijdens het bakken. Verwijder de rozemarijn en knoflook van de bakplaat en serveer de aardappelpartjes direct. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
216.56 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
44.06 g
0.03 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.66 g
0.03 g
Eiwitten
5.28 g
Vezels
6.55 g
Natrium
608.21 mg
Mineralen
Ijzer
1.64 mg
Calcium
43.65 mg
Magnesium
55.1 mg
Kalium
55.1 mg
Fosfor
129.88 mg
Koper
0.26 mg
Zink
0.79 mg
Jodium
0.06 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
21.2 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.64 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
22.65 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook"
Annie Aarts - van Straten zegt op 17-06-2019
Detail in dit recept. Bij de ingrediënten staat tijm, bij het recept rozemarijn, wat het ook moet zijn zoals te zien op de foto.
Ohmydish zegt op 17-06-2019
Je hebt helemaal gelijk Annie, oops! Bedankt voor je bericht :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.