Zweedse kaneelbroodjes
😍 33Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zweedse kaneelbroodjes vegetarisch

Deze heerlijke Zweedse kaneelbroodjes zijn makkelijk om te maken. Heerlijk met een grote kop thee. Recept voor 30 kaneelbroodjes.

1 uur 10 minuten
10 personen
Zweedse kaneelbroodjes ingrediënten
Recept zweedse kaneelbroodjes

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 24-03-2016, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 13-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 1 uur

Verkruimel de verse gist in een kleine kom. Verwarm 50 gram boter samen met de melk in een kleine sauspan tot een temperatuur van ongeveer 40 graden.

Los de gist op in de warme melk en boter en meng dit tot een glad mengsel. Voeg 600 gram bloem, zout en 50 gram suiker toe en meng het deeg goed.

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen. Meng 100 gram boter met kaneel en 100 gram suiker tot een gladde vulling. Dit kun je het beste met je handen mengen.

Kneed het deeg nog even kort tot het deeg elastisch is, voeg eventueel als het deeg te plakkerig is nog een beetje extra bloem toe. Rol het deeg uit tot het ongeveer 30 cm bij 40 cm is.

Verdeel het suiker en kaneel mengsel gelijkmatig over het deeg. Rol het deeg op in de lengte. Snijd stukjes van ongeveer 2 cm af van de deegrol.

Plaats de deegrolletjes op de bakplaat en dek af met een vochtige theedoek om nog eens 20 minuten te laten rijzen. 

Zweedse kaneelbroodjes
Zweedse kaneelbroodjes

Zweedse kaneelbroodjes bakken – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 250 graden Celsius. Klop een eitje los en besmeer de kaneelbroodjes met een dun laagje ei. Bak de Zweedse kaneelbroodjes in ongeveer 8 minuten mooi goudbruin.

Zodra de broodjes klaar zijn, laat je ze afkoelen op een rek en bestrooi ze met extra suiker als je wilt. Je kunt de broodjes tot wel 2 dagen bewaren in een afgesloten bak.

Je kunt de Zweedse kaneelbroodjes ook invriezen. Zodra ze ontdooid zijn besmeren met een beetje water en opnieuw opwarmen in de oven. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

33 waarderingen
😍
33
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
441.51 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
60.8 g
18.88 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.16 g
9.04 g
Eiwitten
11.26 g
Vezels
2.98 g
Natrium
66.33 mg
Mineralen
Ijzer
1.55 mg
Calcium
74.66 mg
Magnesium
25.45 mg
Kalium
25.45 mg
Fosfor
110.46 mg
Koper
0.36 mg
Zink
1.33 mg
Jodium
2.1 µg
Selenium
1.84 µg
Vitamines
Vitamine C
1.08 mg
Vitamine D
0.32 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.7 mg
Vitamine B2
1.13 mg
Vitamine B6
0.41 mg
Vitamine B12
0.26 µg
Foliumzuur
170.8 µg
Vitamine E
0.07 mg
Vitamine K
0.02 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
24 reacties op "Zweedse kaneelbroodjes"
C. Heuijerjans zegt op 21-07-2016
Hoi Veronique Hoeveel bloem moet er in ,staat niet bij de ingrediënten !! Groetjes Carla
Ohmydish zegt op 21-07-2016
Hallo Carla, we hebben het recept aangepast, dit waren we inderdaad vergeten in de ingredienten lijst. Groetjes
Mirjam zegt op 22-07-2016
Fijn dat jullie het hebben aangepast, ik zie het echter nog steeds niet? Misschien damt jullie het in de neantwoording kunnen zetten, dan kan iedereen het meteen zien. Broodjes zien er nl heerlijk uit, wil ze graag maken, schat het in op zo' n 750gr bloem?
Kieszkowski Theresa zegt op 22-07-2016
Sorry, maar ik kan nergens vinden hoeveel bloem er wordt gebruikt?
Ohmydish zegt op 22-07-2016
Beste Mirjam, wat vreemd! Het gaat om 600 gram bloem. Veel plezier met bakken !
Ohmydish zegt op 22-07-2016
Hallo Kieszkowski, in dit recept wordt er 600 gram bloem gebruikt. Veel bakplezier !
Marlies zegt op 22-07-2016
Dat ziet er lekker uit. Hoeveel bloem zal ik gebruiken als ik dit recept ga maken?
Ohmydish zegt op 22-07-2016
Beste Marlies, dit recept gebruikt 600 gram bloem. Veel bakplezier !
Vera zegt op 04-09-2016
Beste, Ik heb vandaag de kaneelbroodjes gemaakt, maar het deeg was veel te lopend. Ik kreeg het niet uitgerold, laat staan terug opgerold met de vulling ertussen. Ik heb wat extra bloem toegevoegd, maar dat hielp ook niet. Ik heb toen maar hoopjes van het deeg gebakken. De smaak was wel ok, maar het uitzicht stelde niet veel voor. Enig idee wat er verkeerd gelopen kan zijn? Alvast bedankt voor uw reactie. Groetjes, Vera
Ohmydish zegt op 04-09-2016
Hoi Vera, wat vervelend! Ik heb eigenlijk nog nooit meegemaakt dat deeg, welke soort dan ook, lopend is. Bij een beslag wel, maar een deeg niet. Vooral omdat je het probleem niet opgelost kreeg door bloem toe te voegen kan ik helaas even geen oorzaak bedenken. Je hebt de juiste hoeveelheden gebruikt? Heb je misschien het boter en melk mengsel te lang verwarmd zodat het te heet was? Dan kan de gist namelijk zijn werk niet goed meer doen, waardoor het eindresultaat heel anders is dan zou moeten. Heb je verse of gedroogde gist gebruikt? Nu ben ik heel nieuwsgierig geworden naar de oorzaak! Groetjes Veronique
Anja zegt op 01-01-2017
Hallo volgens zweeds recept gaat er ook cardemon kruid in gr anja
Ohmydish zegt op 02-01-2017
Hallo Anja, bedankt voor de toevoeging!
Marie zegt op 14-01-2017
Hoi, ik heb ze hier ook gemaakt en hier met 300gr bloem geen beginnen aan, veel te lopend en nat. Dan maar bloem blijven toevoegen tot het kneedbaar en rolbaar was. In de oven liep alles goed Ze ogen prima maar de smaak van het deeg valt tegen
Ohmydish zegt op 14-01-2017
Hallo Marie, ik heb het recept nagelopen en de hoeveelheid bloem moet verdubbeld worden. 600 gram in plaats van 300 gram, bedankt voor je reactie !
Bianca zegt op 14-01-2017
In de ingrediënten lijst is het aangepast naar 600 gr bloem maar in de bereiding staat nog steeds 300 gr bloem. Zeer verwarrend mr ik denk op 50 gr gist dat het echt wel 600 gr bloem moet zijn dus mss beter in de bereiding ook aanpassen.
Ohmydish zegt op 14-01-2017
Hallo Bianca, dat klopt! Ik heb het aangepast, bedankt!
Bianca zegt op 14-01-2017
Gemaakt en ze waren super lekker!
Ohmydish zegt op 14-01-2017
Super om te horen! :)
Liesbeth zegt op 19-04-2017
Mag het ook droge gist zijn en hoeveel heb ik dan nodig?
Ohmydish zegt op 19-04-2017
Hoi Liesbeth, verse gist kan vrijwel altijd vervangen worden door droge gist. De verhouding is ongeveer 1:3 dus in dit geval is het 50 gram verse gist en dit staat gelijk aan 16,5 gram droge gist. Groetjes en veel bakplezier!
Kiki zegt op 26-05-2018
Wat doe ik met de huishoudfolie?
Ohmydish zegt op 26-05-2018
Hallo Kiki, je dekt de kom met deeg af met de huishoudfolie.
Laura zegt op 24-09-2019
Heb ze gemaakt en we hebben er van gesmuld, dankjewel!
Ohmydish zegt op 25-09-2019
Dankje Laura, fijn om te horen! :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.