Zwarte kip
😍 62Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zwarte kip

Een heerlijk en makkelijk gerecht met een Oosters tintje, hij is nogal donker van kleur dus ik noem dit gerecht 'Zwarte kip'. Een heerlijke saus met o.a. knoflook en ketjap.

30 minuten
4 personen
Zwarte kip ingrediënten
Recept zwarte kip

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Tip: Je kunt eventueel ook kipdijfilets gebruiken.

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Pers het sap uit een halve citroen en meng dit samen met sambal, bruine basterdsuiker, tamarindepasta, ketjap en sojasaus in een kleine kom.

Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd de kip in stukken. Maak de stukken niet te groot maar ook niet te klein.

Zwarte kip
Zwarte kip

Zwarte kip afmaken – 20 minuten

Verhit een scheutje olie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de geraspte gember toe en bak dit nog kort mee.

Voeg dan de kipblokjes toe en bak het geheel nog enkele minuten langer. Zet het vuur lager en schenk het ketjap mengsel erbij. Laat het geheel zachtjes koken tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.

Serveer de zwarte kip met bijvoorbeeld gekookte rijst, sperziebonen en kroepoek. Bak de sperziebonen bijvoorbeeld kort in de wok en breng op smaak met peper, zout en een beetje kerrie. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is tamarindepasta?

Tamarinde pasta, ofwel assem, is te koop bij de toko en de meeste supermarkten. Het is een pasta gemaakt van vruchten in grote bruine peulen. Deze peulen zijn afkomstig van een tropische Afrikaanse boom. Het heeft een mild zure smaak, een beetje limoen achtig.

Kan ik sojasaus vervangen?

Je kunt de sojasaus eventueel vervangen door ketjap, voeg dan bijvoorbeeld een beetje zout toe want sojasaus geeft dit gerecht een zoute en hartige smaak.

Wat vind je van dit recept?

62 waarderingen
😍
62
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
448.13 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
46.78 g
41.92 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.1 g
2.52 g
Eiwitten
42.3 g
Vezels
92.49 g
Natrium
3121.15 mg
Mineralen
Ijzer
4.83 mg
Calcium
86.03 mg
Magnesium
80.75 mg
Kalium
80.75 mg
Fosfor
505.33 mg
Koper
0.23 mg
Zink
1.6 mg
Jodium
0.06 µg
Selenium
0.18 µg
Vitamines
Vitamine C
11.59 mg
Vitamine D
0.13 mg
Vitamine A
1.55 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
1.78 mg
Vitamine B12
1.93 µg
Foliumzuur
15.8 µg
Vitamine E
0.06 mg
Vitamine K
0.18 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Zwarte kip"
Miranda zegt op 26-09-2022
Zo lekker!! En ontzettend makkelijk, dit moet iedereen maken, echt!
Ohmydish zegt op 27-09-2022

Dankje voor je super leuke bericht Miranda, fijn dat het gesmaakt heeft! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.