Zuurkoolstamppot
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zuurkoolstamppot

Een klassieke zuurkoolstamppot zonder poespas is op zijn tijd ontzettend lekker. Ook te maken zonder spekjes, heerlijke smeuïge stamppot, mm!

30 minuten
4 personen
Zuurkoolstamppot ingrediënten
Recept zuurkoolstamppot

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-11-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappels gaar in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken. 

Giet de zuurkool af om het vocht uit de verpakking te verwijderen en voeg deze dan na ongeveer 10 minuten bij de aardappels. Als je deze bij het begin al toe zult voegen, zal de zuurkool kapot gekookt worden. 

Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot

De zuurkoolstamppot afmaken – 10 minuten

Bak de spekjes mooi krokant in de middelgrote bakpan. Giet de aardappels en zuurkool af in het vergiet, plaats deze dan terug in de grote pan en stamp deze met de stamper. 

Maak de zuurkoolstamppot smeuïg met een flinke klont roomboter en een flinke scheut melk. Je kunt zoveel of zo weinig toevoegen als je zelf wilt. 

Roer de spekjes erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Wees voorzichtig met het zout, want de spekjes zijn ook al zout. Serveer eventueel met mosterd en rookworst. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
504.36 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
45.61 g
0.36 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.87 g
8.69 g
Eiwitten
25.87 g
Vezels
10.07 g
Natrium
1868.87 mg
Mineralen
Ijzer
2.39 mg
Calcium
122.24 mg
Magnesium
83.41 mg
Kalium
83.41 mg
Fosfor
325.94 mg
Koper
0.36 mg
Zink
1.94 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
5.65 µg
Vitamines
Vitamine C
52.74 mg
Vitamine D
0.09 mg
Vitamine A
18.79 mg
Vitamine B1
0.5 mg
Vitamine B2
0.4 mg
Vitamine B6
1.07 mg
Vitamine B12
0.86 µg
Foliumzuur
39.85 µg
Vitamine E
0.45 mg
Vitamine K
3.24 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Zuurkoolstamppot"
John zegt op 01-02-2024
Zuurkoolstampot heb ik herontdekt. Wat is dat lekker en beregezond en eenvoudig klaargemaakt. Goeie tip om de zuurkool wat later toe te voegen.
Ohmydish zegt op 01-02-2024

Wat leuk dat je de zuurkoolstamppot herontdekt hebt en inderdaad, zuurkool is ontzettend gezond doordat het gefermenteerd is.  Graag gedaan en jij bedankt voor je leuke bericht! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.