Zoete aardappel stamppot met witlof
😍 26Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zoete aardappel stamppot met witlof vegetarisch

Deze zoete aardappel stamppot met witlof is een goede combinatie met de nootachtige smaak van rucola. De witlof is extra lekker omdat deze gekarameliseerd is.

45 minuten
4 personen
Zoete aardappel stamppot met witlof ingrediënten
Recept zoete aardappel stamppot met witlof

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-01-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Schil de zoete aardappelen en kruimige aardappelen. Snijd deze in grove stukken en voeg deze toe aan een grote pan. Vul deze met water en zout en breng aan de kook. 

Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten, de exacte kooktijd hangt af van de grootte van de stukken aardappel.

Verwijder ondertussen de harde kern van de witlof en snijd deze grof. Pel de ui en snijd deze fijn.

Zoete aardappel stamppot met witlof
Zoete aardappel stamppot met witlof

Zoete aardappel stamppot met witlof afmaken – 15 minuten

Verhit een klont boter in een grote bakpan. Fruit hierin de ui enkele minuten. Bak dan de witlof nog enkele minuten mee.

Breng de witlof op smaak met peper en zout en bestrooi deze met 3 eetlepels suiker. Karameliseer de witlof nog enkele minuten op hoog vuur.

Giet de aardappelen af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Roer de gekarameliseerde witlof door de aardappelen en breng nogmaals op smaak met peper en zout.

Het is niet nodig om de stamppot smeuïger te maken met melk of meer boter, maar dit kun je naar smaak doen. Serveer met rucola, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

26 waarderingen
😍
26
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
304.81 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
57.95 g
16.18 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.71 g
2.08 g
Eiwitten
6.17 g
Vezels
8.66 g
Natrium
378.38 mg
Mineralen
Ijzer
2.4 mg
Calcium
91.36 mg
Magnesium
65.51 mg
Kalium
65.51 mg
Fosfor
156.76 mg
Koper
0.52 mg
Zink
1.06 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
54.37 mg
Vitamine D
0.05 mg
Vitamine A
0.76 mg
Vitamine B1
0.32 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.82 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
56.93 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zoete aardappel stamppot met witlof"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.