Zelf zalmsalade maken
😍 27Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf zalmsalade maken

Deze zalmsalade is heerlijk romig en vol smaak, perfect voor op een toastje, tijdens een feestje of de lunch. Zelf zalmsalade maken is heel makkelijk met een groots resultaat.

15 minuten
2 personen
Zelf zalmsalade maken ingrediënten
Recept zelf zalmsalade maken

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-05-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
15 minuten

De zalmsalade maken – 15 minuten

Laat de zalm eventueel uitlekken indien nodig en maak deze los met een vork.

Zelf zalmsalade maken
Zelf zalmsalade maken

Snijd de bosui in fijne ringen en snijd de kappertjes grof. Voeg de bosui en kappertjes toe aan de zalm en maak romig met een eetlepel naturel roomkaas.

Breng op smaak met rasp van een halve citroen, 1 theelepel worcestershire saus, 10 druppels tabasco, peper en zout. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is worcestershire saus?

Worcestershire saus wordt soms ook wel worcestersaus genoemd. Het is een Britse smaakmaker die wordt gefermenteerd, hierdoor heb je weinig nodig omdat de saus geconcentreerd is. 

Het wordt o.a. gemaakt van moutazijn, knoflook, kruidnagels en ansjovis.

Kan ik worcestershire saus vervangen?

Je kunt worcestershire saus vervangen door 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel suiker en een halve theelepel citroensap met elkaar te mengen.

De vegetarische versie van worcestershire saus komt ook uit Engeland, namelijk uit Sheffield (Yorkshire). Hier wordt de smaakmaker Henderson's Relish gemaakt, welke het voordeel heeft geen ansjovis te gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

27 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
173.21 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
3.58 g
1.55 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.71 g
3.2 g
Eiwitten
13.63 g
Vezels
1.11 g
Natrium
322.05 mg
Mineralen
Ijzer
0.98 mg
Calcium
34.6 mg
Magnesium
26.32 mg
Kalium
26.32 mg
Fosfor
142.06 mg
Koper
0.16 mg
Zink
0.62 mg
Jodium
15.63 µg
Selenium
0.14 µg
Vitamines
Vitamine C
16.34 mg
Vitamine D
5.66 mg
Vitamine A
87.84 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.2 mg
Vitamine B6
0.26 mg
Vitamine B12
1.93 µg
Foliumzuur
20.46 µg
Vitamine E
0.09 mg
Vitamine K
31.65 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf zalmsalade maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.