Zelf bloemkoolrijst maken
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf bloemkoolrijst maken veganistisch

Bloemkoolrijst is vrij neutraal van smaak en dus heel handig te combineren met veel verschillende ingrediënten. Deze zelfgemaakte bloemkoolrijst is ook nog eens koolhydraatarm!

10 minuten
4 personen
Zelf bloemkoolrijst maken ingrediënten
Recept zelf bloemkoolrijst maken

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 05-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
10 minuten

Zelf bloemkoolrijst maken – 10 minuten

Snijd de groene en stevige bladeren van de bloemkool af met behulp van een koksmes. Snijd de bloemkool in roosjes (kleinere stukken).

Je kunt hiervoor een koksmes gebruiken of gebruik je vingers om de bloemkoolroosjes uit elkaar te duwen of trekken. Snijd de steeltjes zo kort mogelijk af.

Zelf bloemkoolrijst maken
Zelf bloemkoolrijst maken

Pak een keukenmachine (food processor) en gebruik hiervoor het mes. Je kunt de bloemkool ook fijner malen in een blender, dit zal iets lastiger gaan. Je kunt dan eventueel een scheutje olijfolie toevoegen.

Versnipper alle bloemkoolroosjes totdat deze een fijne structuur hebben gekregen.

Aangezien bloemkoolrijst vrij neutraal van smaak is kun je deze makkelijk combineren met verschillende soorten kruiden en ingrediënten. Smakelijk!

Tips!

Hoe bereid ik bloemkoolrijst?

Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan een bakpan. Schep de bloemkoolrijst in de pan en voeg een scheutje olijfolie over de bovenkant heen.

Bak de bloemkoolrijst in ongeveer 5 minuten op middel-hoog vuur gaar, roer af en toe goed door. De bloemkoolrijst is gaar zodra je lichtbruine plekjes begint te zien.

Is bloemkoolrijst koolhydraatarm?

Ja, bloemkoolrijst is koolhydraatarm aangezien er weinig tot geen zetmeel en suikers in zitten.

Kan ik bloemkoolrijst maken zonder keukenmachine of blender?

Dit is mogelijk maar zal veel meer tijd in beslag nemen. Gebruik een gewone keukenrasp of mandoline om de bloemkoolroosjes fijn te raspen.

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
48 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6 g
5 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0 g
0 g
Eiwitten
4 g
Vezels
4.4 g
Natrium
20 mg
Mineralen
Ijzer
1 mg
Calcium
30 mg
Magnesium
20 mg
Kalium
20 mg
Fosfor
60 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.8 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
160 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.12 mg
Vitamine B6
0.4 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
90 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf bloemkoolrijst maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.