Zelf arepas maken (maïsbroodjes)
😍 34Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf arepas maken (maïsbroodjes)

Heerlijk recept voor arepas, oftewel broodjes uit Venezuela. Kleine broodjes gemaakt van maismeel en gevuld met kip. Makkelijk, goedkoop en snel!

35 minuten
4 personen
Zelf arepas maken (maïsbroodjes) ingrediënten
Recept zelf arepas maken (maïsbroodjes)

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Wij gebruikten deze voorgekookte witte maïs bloem van P.A.N. Deze is te koop bij de toko. 

P.A.N. maïsmeel
P.A.N. maïsmeel

Begin met het maken van de vulling. Kook de kipfilet in water voor ongeveer 15 minuten. Zodra de kip volledig gaar is, kun je deze het beste volledig laten afkoelen.

Ondertussen kun je de rest van de ingrediënten gaan snijden en het deeg voor de arepas maken. Snijd de pepers fijn, je kunt kiezen of je eerst de zaadlijsten verwijderd of niet.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze fijn. Pel de rode ui en knoflookteen en snijd deze vervolgens ook fijn. Hak de peterselie en koriander fijn.

Meng het lauwwarme water met zout tot het zout is opgelost.

Meng er dan, beetje bij beetje, het maïsmeel bij. Voeg niet teveel tegelijk toe om klontjes te voorkomen. Het deeg is klaar zodra het zacht, maar wel stevig is zonder scheuren.

Zet opzij voor enkele minuten en kneed er dan 2 eetlepels olie bij. 

Zelf arepas maken (maïsbroodjes)
Zelf arepas maken (maïsbroodjes)

De arepas afmaken – 15 minuten

Verdeel het deeg in 8 gelijke delen en vorm er balletjes van met je handen. Druk de balletjes plat tot een rond en plat deeg.

Trek de kipfilet uit elkaar met een vork en meng de kleine stukjes met de gesneden peper, paprika, ui, knoflook, peterselie en koriander.

Meng er dan 2 eetlepels mayonaise doorheen en breng de vulling op smaak met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een grote bakpan.

Plaats de arepas in de pan en bak ze 4 minuten aan elke kant, of tot ze mooi goudbruin kleuren. Je kunt ze nog enkele minuten in de oven plaatsen als de broodjes toch te dik waren en dus niet volledig gaar worden zonder te donker te kleuren.

Snijd elke arepas door de helft en vul met de kip, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

34 waarderingen
😍
34
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
545.48 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
74.06 g
10.26 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
19.19 g
2.62 g
Eiwitten
20.66 g
Vezels
2.83 g
Natrium
998.92 mg
Mineralen
Ijzer
4.05 mg
Calcium
50.5 mg
Magnesium
58.11 mg
Kalium
58.11 mg
Fosfor
317.81 mg
Koper
0.2 mg
Zink
1.27 mg
Jodium
0.54 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
78.89 mg
Vitamine D
0.06 mg
Vitamine A
51.8 mg
Vitamine B1
0.33 mg
Vitamine B2
0.16 mg
Vitamine B6
0.46 mg
Vitamine B12
0.13 µg
Foliumzuur
45.15 µg
Vitamine E
0.11 mg
Vitamine K
3.56 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf arepas maken (maïsbroodjes)"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.