Zelf aardbeienjam maken
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf aardbeienjam maken vegetarisch

Maak zelf aardbeienjam met maar 3 ingrediënten. Super makkelijk, heerlijk en je kunt het maken in minder dan een half uur. Heb jij ooit zelf jam gemaakt?

25 minuten
12 personen
Zelf aardbeienjam maken ingrediënten
Recept zelf aardbeienjam maken

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-09-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. 

Om de jam lang goed te houden, is het belangrijk dat er geen bacteriën in de potten zitten. Deze kun je heel makkelijk steriliseren door de potten en deksels enkele minuten te koken in kokend water. Gebruik een tang om ze uit het water te halen en zet ze op de kop op een schone theedoek. Nu zijn ze klaar voor gebruik, afdrogen is niet nodig. 

Zelf aardbeienjam maken
Zelf aardbeienjam maken

Aardbeienjam afmaken – 15 minuten

Snijd de aardbeien in stukjes en voeg deze samen met het sap van een halve citroen en de geleisuiker toe aan de middelgrote pan. Zet het vuur middelhoog en laat de aardbeien enkele minuten doorkoken. 

Let op, want het mengsel zal gaan borrelen en het is erg heet. Je kunt een vork gebruiken als je geen grote stukken aardbei in de jam wilt. Verdeel dan voorzichtig de hete jam in de schone potten. 

Plaats de (metalen) deksel erop en zet de potten op de kop op de theedoek. Laat ze afkoelen terwijl ze omgekeerd staan, op deze manier ontstaat er vacuum en zijn de potten jam heel erg lang houdbaar! Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
213.47 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
52.2 g
51.57 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.19 g
0 g
Eiwitten
0.36 g
Vezels
0.94 g
Natrium
0.93 mg
Mineralen
Ijzer
0.38 mg
Calcium
10.92 mg
Magnesium
6.75 mg
Kalium
6.75 mg
Fosfor
13.5 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.06 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.17 µg
Vitamines
Vitamine C
28.92 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.02 mg
Vitamine B6
0.03 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
27.48 µg
Vitamine E
0.13 mg
Vitamine K
0.92 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf aardbeienjam maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.