Zalm quiche met spinazie
😍 21Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zalm quiche met spinazie

Een zalm quiche met spinazie is altijd een goed idee, hartig en vol van smaak. Spinazie, zalm en eieren is een top combinatie en deze quiche heeft niet veel meer dan dat nodig.

1 uur 10 minuten
4 personen
Zalm quiche met spinazie ingrediënten
Recept zalm quiche met spinazie

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-09-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Ontdooi de spinazie en druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter.

Pel de sjalot en snijd deze in dunne (halve) ringen. Verhit een beetje boter in een kleine bakpan en fruit hierin de sjalot enkele minuten. 

Verwijder het vel van de verse zalm en snijd deze in blokjes, niet te groot of klein.

Meng de eieren samen met crème fraîche, gebakken sjalot en ontdooide spinazie. Roer hier de blokjes zalm door samen met een klein handje geraspte kaas.

Zalm quiche met spinazie
Zalm quiche met spinazie

Zalm quiche met spinazie afmaken – 50 minuten

Bekleed de ingevette vorm met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.

Breng de vulling op smaak met peper en zout en schenk de vulling voorzichtig op het bladerdeeg. Maak af met een laagje kaas en bak de quiche gaar en mooi goudbruin in ongeveer 45 minuten.

De exacte baktijd is afhankelijk van de oven die je gebruikt. Eet smakelijk!

Tips!

Hoe kun je diepvries spinazie het beste ontdooien?

Leg de bevroren spinazie, geen spinazie à la crème, in een vergiet met een kom eronder. Gooi het vocht weg en druk de ontdooide spinazie in het vergiet om nog meer vocht te verwijderen.

Kan ik ook verse spinazie gebruiken?

Je kunt ook verse spinazie gebruiken, was deze dan eerst goed, verwijder de harde steeltjes en hak de blaadjes fijn.

Kan ik diepvries bladerdeeg gebruiken?

Je kunt ook diepvries bladerdeeg gebruiken, laat deze dan eerst ontdooien en maak een grote plak door de vierkantjes aan elkaar te plakken met een beetje water.

Wat vind je van dit recept?

21 waarderingen
😍
21
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
688.31 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
28.84 g
3.61 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
49.14 g
20.29 g
Eiwitten
34.02 g
Vezels
3.92 g
Natrium
903.8 mg
Mineralen
Ijzer
7.38 mg
Calcium
355.67 mg
Magnesium
96.35 mg
Kalium
96.35 mg
Fosfor
464.41 mg
Koper
0.51 mg
Zink
2.78 mg
Jodium
40.27 µg
Selenium
19.69 µg
Vitamines
Vitamine C
67.82 mg
Vitamine D
8.51 mg
Vitamine A
1.41 mg
Vitamine B1
0.53 mg
Vitamine B2
0.93 mg
Vitamine B6
0.69 mg
Vitamine B12
3.96 µg
Foliumzuur
138.43 µg
Vitamine E
3.24 mg
Vitamine K
603.01 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zalm quiche met spinazie"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.