Zalm met andijvie en rijstnoedels
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zalm met andijvie en rijstnoedels

Zalm met andijvie en rijstnoedels is een geweldige doordeweekse maaltijd. Klaar in minder dan een half uur. Je kunt de andijvie ook vervangen door spinazie.

25 minuten
2 personen
Zalm met andijvie en rijstnoedels ingrediënten
Recept zalm met andijvie en rijstnoedels

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 20-08-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Was de verse andijvie en maak deze droog met een sla centrifuge.

Snijd de andijvie vervolgens erg fijn en zet opzij. Was de radijsjes en verwijder de blaadjes.

Maak een snelle en simpele pesto door radijsjes, mosterd, kappertjes, selderij blaadjes, citroensap en walnoten toe te voegen aan een (kleine) blender.

Voeg net zoveel olijfolie toe tot je een gladde pesto hebt bereikt. Snijd de zalm fillets in stukken en zet opzij.

Breng water aan de kook, je kunt hiervoor een waterkoker gebruiken.

Plaats de rijstnoedels in een grote kom en schenk het kokende water erbij tot de noedels volledig onder water staan.

Dek af met huishoudfolie en laat de noedels wellen voor ongeveer 10 minuten, afhankelijk van het type noedels. 

Zalm met andijvie en rijstnoedels
Zalm met andijvie en rijstnoedels

De zalm met andijvie en rijstnoedels afmaken – 10 minuten

Verhit ondertussen olijfolie in de grote bakpan en voeg de andijvie eventueel in delen toe.

Voeg na een paar minuten de zalmstukjes en pesto toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Giet de rijstnoedels af en meng met de gebakken zalm en andijvie. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
670.96 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
68.5 g
1.1 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.01 g
5.06 g
Eiwitten
33.03 g
Vezels
5.6 g
Natrium
1480.28 mg
Mineralen
Ijzer
3.2 mg
Calcium
118.25 mg
Magnesium
87.79 mg
Kalium
87.79 mg
Fosfor
450.62 mg
Koper
0.61 mg
Zink
2.19 mg
Jodium
35.53 µg
Selenium
0.1 µg
Vitamines
Vitamine C
21.41 mg
Vitamine D
11.25 mg
Vitamine A
0.33 mg
Vitamine B1
0.33 mg
Vitamine B2
0.48 mg
Vitamine B6
0.6 mg
Vitamine B12
3.75 µg
Foliumzuur
71.94 µg
Vitamine E
0.18 mg
Vitamine K
9.1 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zalm met andijvie en rijstnoedels"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.