Zalm en venkel bonbon
😍 21Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zalm en venkel bonbon

Deze zalm en venkel bonbon is snel klaar en gemaakt met weinig ingrediënten. Een heerlijk voorgerecht tijdens de feestdagen. Eens iets anders dan een gewone venkelsalade.

30 minuten
4 personen
Zalm en venkel bonbon ingrediënten
Recept zalm en venkel bonbon

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-12-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwijder de harde kern en het groene gedeelte van de venkelknol. Snijd de venkel dun, dit kun je het makkelijkste met een snijmachine of mandoline doen, maar met een dunschiller kan eventueel ook. 

Breng de venkelsalade op smaak met 3 eetlepels Pastis, een beetje olijfolie, peper en zout.

Gebruik een ronde uitsteker of een glas om rondjes uit de sneetjes brood te snijden. Bestrijk deze met een klein beetje olijfolie en grill deze kort aan beide kanten.

Zalm en venkel bonbon
Zalm en venkel bonbon

Zalm en venkel bonbon afmaken – 15 minuten

Bekleed een klein kommetje met huishoudfolie en plaats hier plakken gerookte zalm in. Plaats een handjevol venkelsalade erin en sluit de bonbon.

Het is niet perse noodzakelijk om de bonbon in de koelkast steviger te laten worden. 

Leg een geroosterd rondje brood op een bord. Verwijder de folie en plaats de zalmbonbon op het brood. Garneer eventueel met rucola en komkommerkruid. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

21 waarderingen
😍
21
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
262.74 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
25.21 g
1.57 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.9 g
1.61 g
Eiwitten
17.43 g
Vezels
2.38 g
Natrium
1147.38 mg
Mineralen
Ijzer
1.32 mg
Calcium
43.25 mg
Magnesium
22.58 mg
Kalium
22.58 mg
Fosfor
230.39 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.54 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
3.71 mg
Vitamine D
7.5 mg
Vitamine A
0.09 mg
Vitamine B1
0.24 mg
Vitamine B2
0.16 mg
Vitamine B6
0.26 mg
Vitamine B12
1.5 µg
Foliumzuur
23.3 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zalm en venkel bonbon"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.