Witlofschotel met gehakt
😍 52Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Witlofschotel met gehakt

Een heerlijke doordeweekse maaltijd die extra lekker is tijdens een koude winterdag. Een makkelijke witlofschotel met gehakt staat binnen een uur op tafel.

1 uur
4 personen
Witlofschotel met gehakt ingrediënten
Recept witlofschotel met gehakt

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-01-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in schijfjes, niet al te dik. 

Kook de aardappelschijfjes tot deze bijna helemaal gaar zijn en giet deze vervolgens af.

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de harde kern en buitenste bladeren van de witlof en snijd de witlof grof.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Witlofschotel met gehakt
Witlofschotel met gehakt

De witlofschotel met gehakt afmaken – 45 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de ui en knoflook enkele minuten. 

Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de witlof toe, bak nog enkele minuten langer en breng op smaak met peper, zout en 1 theelepel nootmuskaat.

Smelt 25 gram boter in een kleine sauspan en voeg dan een eetlepel kerrie samen met 25 gram bloem toe. Gaar de bloem en kerrie kort en voeg dan geleidelijk een halve liter melk toe.

Roer telkens glad met een garde en laat de saus indikken. Breng de kerriesaus op smaak met peper en zout. 

Verdeel het gehakt en witlof over de bodem van een ovenschaal. Verdeel hier de aardappelschijfjes overheen en schenk er dan de kerriesaus over. Maak af met een laag geraspte kaas en bak de witlofschotel ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.

De exacte tijd is afhankelijk van de oven, de witlofschotel is goed als de kaas mooi goudbruin is. Eet smakelijk!

Tips!

Welke aardappelen kan ik het beste gebruiken?

Je kunt eventueel voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken. Wil je de aardappelschijfjes zelf maken, dan kun je zowel vastkokende of iets kruimige aardappelen gebruiken.

Welke gehakt voor een witlofschotel?

Voor deze witlofschotel heb ik half-om-half gehakt gebruikt, maar je kunt eventueel ook rundergehakt gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

52 waarderingen
😍
52
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
819.8 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
60.02 g
11.37 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
44.41 g
23.93 g
Eiwitten
41.68 g
Vezels
10.13 g
Natrium
626.56 mg
Mineralen
Ijzer
3.56 mg
Calcium
436.61 mg
Magnesium
67.16 mg
Kalium
67.16 mg
Fosfor
662.11 mg
Koper
0.51 mg
Zink
8.36 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
70.61 mg
Vitamine D
0.31 mg
Vitamine A
0.16 mg
Vitamine B1
0.38 mg
Vitamine B2
0.53 mg
Vitamine B6
1.06 mg
Vitamine B12
0.91 µg
Foliumzuur
71.57 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Witlofschotel met gehakt"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.