Vijgenijs
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vijgenijs vegetarisch

Met maar 3 ingrediënten maak je het allerlekkerste vijgenijs heel gemakkelijk zelf. Een fluweelzacht ijs met gekarameliseerde vijgen en gecondenseerde melk.

55 minuten
8 personen
Vijgenijs ingrediënten
Recept vijgenijs

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-09-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
55 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Was de verse vijgen, verwijder de steeltjes en snijd de vijgen door de helft.

Verwarm 200 gram honing in een middelgrote bakpan. Voeg na enkele minuten de vijgen toe en karameliseer deze tot ze mooi beginnen te kleuren en volledig zacht zijn geworden.

Pureer de vijgen en honing tot een glad mengsel, je kunt hiervoor een blender of een staafmixer gebruiken. 

Je kunt ervoor kiezen om het mengsel te zeven, om de kleine pitjes van de vijgen eruit te halen. Ik heb dit bewust niet gedaan, de pitjes proef je namelijk nauwelijks.

Roer 150 gram gecondenseerde melk door het vijgenmengsel en laat dit dan volledig afkoelen. Je kunt ervoor kiezen om een handvol gehakte pecannoten door het mengsel te roeren, of serveer deze erna bij het ijs.

Vijgenijs
Vijgenijs

Het vijgenijs afmaken – 40 minuten

Schenk het mengsel in de ijsmachine en draai tot een mooi zacht ijs. Dit zal ongeveer 40 minuten duren, afhankelijk van de soort ijsmachine die je gebruikt.

Schep het ijs uit de machine in een bak en zet in de vriezer. Serveer met gehakte pecannoten, geniet ervan!

Tips!

Kan ik vijgenijs maken zonder ijsmachine?

Je kunt het vijgenmengsel in de vriezer zetten, het ijs zal dan een andere structuur krijgen. Bij het gebruik van een ijsmachine wordt het ijs namelijk zacht en luchtig doordat de machine draait tijdens het bevriezen.

Welke vijgen om vijgenijs te maken?

Je kunt allerlei soorten verse vijgen gebruiken om ijs van te maken. Voor een mooie kleur kun je het beste paarse vijgen gebruiken. 

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
192.45 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
34.01 g
31.78 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.31 g
1.29 g
Eiwitten
3.04 g
Vezels
2.27 g
Natrium
22.69 mg
Mineralen
Ijzer
1.04 mg
Calcium
104.06 mg
Magnesium
22.38 mg
Kalium
22.38 mg
Fosfor
81.5 mg
Koper
0.13 mg
Zink
0.74 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
4.05 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.04 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.14 mg
Vitamine B12
0.08 µg
Foliumzuur
1.5 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vijgenijs"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.