Venkel risotto
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Venkel risotto vegetarisch

Een heerlijke romige venkel risotto met 2 soorten kaas voor een doordeweekse vegetarische maaltijd. Heerlijk fris met citroen en ricotta.

40 minuten
4 personen
Venkel risotto ingrediënten
Recept venkel risotto

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-02-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de groene delen en de harde kern van de venkel. Snijd de venkel in kleine stukjes. Rasp beide citroenen en pers het sap uit 1 citroen.

Venkel risotto
Venkel risotto

De venkelrisotto afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote diepe pan. Fruit hierin de ui en knoflooktenen enkele minuten en voeg dan ook de risotto rijst toe. Bak de rijst glazig en voeg dan de venkel toe en bak nog enkele minuten langer.

Schenk een flinke scheut witte wijn erbij samen met het sap van 1 citroen. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en voeg pas een nieuwe lepel toe als de vorige volledig is opgenomen.

Blijf bouillon toevoegen tot de rijst beetgaar is en roer er een handvol grana padano en de ricotta doorheen. 

Roer de helft van de citroenrasp erdoor en breng op smaak met zwarte peper en zout. Serveer met meer grana padano en de resterende citroenrasp. Eet smakelijk!

Tips!

Welke rijst voor risotto?

Arborio, Carnaroli en Violone Nano zijn de meeste gebruikte rijstsoorten voor het maken van risotto.

Deze hebben namelijk een ronde korrel die tot vier keer haar gewicht kan opnemen tijdens het koken. Daarbij geeft deze korrel ook zetmeel af, wat de risotto een heerlijke smeuïge textuur geeft.

Welke wijn voor risotto?

Tijdens het maken van risotto wordt vaak wijn gebruikt om de rijst af te blussen. Hier kun je het beste een droge witte wijn voor gebruiken. Welke soort maakt niet zoveel uit, zolang de wijn maar niet zoet is.

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
344.05 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
31.81 g
4.52 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.91 g
9.09 g
Eiwitten
16.2 g
Vezels
5.66 g
Natrium
1719.61 mg
Mineralen
Ijzer
3.21 mg
Calcium
388.2 mg
Magnesium
39.97 mg
Kalium
39.97 mg
Fosfor
376.13 mg
Koper
0.17 mg
Zink
2.24 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
6.27 µg
Vitamines
Vitamine C
35.86 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
87.57 mg
Vitamine B1
0.34 mg
Vitamine B2
0.38 mg
Vitamine B6
0.34 mg
Vitamine B12
0.75 µg
Foliumzuur
47.99 µg
Vitamine E
0.89 mg
Vitamine K
3.93 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Venkel risotto"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.