Vegetarische rode linzen en broccoli stoof
😍 21Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vegetarische rode linzen en broccoli stoof veganistisch

Een vegetarisch rode linzen en broccoli stoof met een beetje pit. Heerlijk met verschillende kruiden en kokosmelk. Klaar binnen 40 minuten.

40 minuten
4 personen
Vegetarische rode linzen en broccoli stoof ingrediënten
Recept vegetarische rode linzen en broccoli stoof

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel en snijd de ui en knoflooktenen fijn. Snijd de rode peper door de helft, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd in dunne halve ringetjes. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.

Verdeel de broccoli in niet al te grote roosjes en zet opzij. Kook de rijst volgens de verpakking, je kunt hier elke rijst die je wilt bij serveren. 

Vegetarische rode linzen en broccoli
Vegetarische rode linzen en broccoli

Vegetarische rode linzen en broccoli stoof afmaken – 30 minuten

Verhit zonnebloemolie in de wok of braadpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan de rode peper en gember toe, bak nog kort mee.

Voeg dan de gemalen koriander, komijn en kurkuma toe en na een minuut ook de rode linzen. Schenk er dan de kokosmelk en water bij en breng aan de kook.

Zet het vuur dan laag, plaats een deksel op de pan en gaar de linzen ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het type linzen dat je gebruikt.

Voeg dan de broccoli roosjes toe en gaar het nog ongeveer 10 minuten langer, je zult merken dat de linzen uiteen beginnen te vallen en de stoof dikker wordt.

Breng op smaak met zout en serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

21 waarderingen
😍
21
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
294.81 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
15.84 g
2.92 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.78 g
14.42 g
Eiwitten
9.3 g
Vezels
5.8 g
Natrium
630.08 mg
Mineralen
Ijzer
5.53 mg
Calcium
126.35 mg
Magnesium
73.47 mg
Kalium
73.47 mg
Fosfor
233.91 mg
Koper
0.53 mg
Zink
2.05 mg
Jodium
0.19 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
79.33 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.31 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.26 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
58.48 µg
Vitamine E
0.02 mg
Vitamine K
93.79 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vegetarische rode linzen en broccoli stoof"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.