Vegetarische filodeeg taart met broccoli
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vegetarische filodeeg taart met broccoli vegetarisch

Een heerlijke krokante vegetarische filodeeg taart met broccoli die binnen een uur op tafel staat. Met 2 soorten kaas en pesto.

1 uur
4 personen
Vegetarische filodeeg taart met broccoli ingrediënten
Recept vegetarische filodeeg taart met broccoli

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-05-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verdeel de broccoli in niet al te grote roosjes. Meng de eieren samen met de room en rode pesto en breng op smaak met peper en zout. 

Smelt boter in een kleine sauspan of in de magnetron. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg dan de broccoli roosjes toe en bak deze nog enkele minuten mee. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de vorm in met boter. 

Vegetarische filodeeg taart met broccoli
Vegetarische filodeeg taart met broccoli

Vegetarische filodeeg taart met broccoli – 40 minuten

Besmeer een vel filodeeg met gesmolten boter en bekleed hier de taartvorm mee. Besmeer een tweede vel filodeeg met boter en voeg deze ook toe aan de taartvorm. Herhaal voor de resterende vellen filodeeg en draai ze steeds een kwartslag zodat de zijkanten van de taartvorm volledig worden bedekt. 

Verdeel de broccoli, ui en knoflook over de bodem en schenk hier dan het roommengsel overheen. Verdeel hier geraspte kaas en de mozzarella in stukken overheen. 

Maak af met amandelschaafsel en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot het deeg en de kaas mooi goudbruin zijn en het roommengsel stevig is geworden. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
564.46 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.43 g
6.14 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
43.27 g
19.77 g
Eiwitten
25.19 g
Vezels
7.59 g
Natrium
694.52 mg
Mineralen
Ijzer
3.79 mg
Calcium
520.01 mg
Magnesium
74.16 mg
Kalium
74.16 mg
Fosfor
452.09 mg
Koper
0.67 mg
Zink
4.04 mg
Jodium
16.32 µg
Selenium
14.57 µg
Vitamines
Vitamine C
176.33 mg
Vitamine D
1.41 mg
Vitamine A
86.54 mg
Vitamine B1
0.28 mg
Vitamine B2
0.74 mg
Vitamine B6
0.48 mg
Vitamine B12
1.88 µg
Foliumzuur
134.3 µg
Vitamine E
2.61 mg
Vitamine K
255.55 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vegetarische filodeeg taart met broccoli"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.