Valentijn pavlova met rood fruit
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Valentijn pavlova met rood fruit vegetarisch

Deze valentijn pavlova met rood fruit is makkelijk te maken, een ideale zoete afsluiter van een valentijnsdiner of maak ze voor Moederdag.

50 minuten
6 personen
Valentijn pavlova met rood fruit ingrediënten
Recept valentijn pavlova met rood fruit

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-01-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Bereid een bakplaat voor met bakpapier, je kunt eventueel hartjes tekenen op het bakpapier voor perfecte hartvormige pavlova (en draai het bakpapier dan om). 

Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een keukenpapiertje. Voeg dan de eiwitten toe aan de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan. 

Voeg beetje bij beetje 100 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Voeg een snufje zout, vanille extract en een theelepel maizena toe. 

Schep het eiwit in een spuitzak zonder spuitmond en spuit dikke hartvormige pavlova. Bak deze ongeveer een half uur lang in de voorverwarmde oven. 

Tijd is afhankelijk van je oven, de pavlova is goed als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht. In principe is het dus een meringue met een zachte binnenkant. 

Valentijn pavlova met rood fruit
Valentijn pavlova met rood fruit

Valentijn pavlova met rood fruit afmaken – 10 minuten

Klop ondertussen slagroom samen met 2 eetlepels poedersuiker en 1 eetlepel vanille extract om vanille slagroom te maken. 

Voeg de slagroom toe aan een spuitzak met stervormige spuitmond. Zodra de pavlova klaar is laat je deze afkoelen. 

Spuit dan een beetje slagroom op de bovenkant en verdeel er her en der blauwe bessen en frambozen over, je kunt eventueel ook ander soort fruit gebruiken. 

Als je de pavlova pas later gaat serveren kun je deze beter apart bewaren en de slagroom en fruit pas vlak voor het serveren erover verdelen. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
261.89 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.46 g
32.07 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.23 g
6.69 g
Eiwitten
2.7 g
Vezels
4.18 g
Natrium
103.19 mg
Mineralen
Ijzer
1.52 mg
Calcium
41.1 mg
Magnesium
13.37 mg
Kalium
13.37 mg
Fosfor
39.45 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.18 mg
Jodium
0 µg
Selenium
2.67 µg
Vitamines
Vitamine C
11.58 mg
Vitamine D
0.3 mg
Vitamine A
0.13 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.06 mg
Vitamine B12
0.08 µg
Foliumzuur
11.88 µg
Vitamine E
0.1 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Valentijn pavlova met rood fruit"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.