Turkse thee koekjes
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Turkse thee koekjes

Deze Turkse thee koekjes zijn lekker bros en ideaal voor bij een kopje thee. Je kunt ze in Turkije in verschillende vormen en maten vinden, maak ze makkelijk zelf thuis met dit recept!

45 minuten
6 personen
Turkse thee koekjes ingrediënten
Recept turkse thee koekjes

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 06-05-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 27-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Voeg 150 gram roomboter op kamertemperatuur toe aan de kom van de keukenmixer. Gebruik een zesteur om de schil van een (kleine) citroen toe te voegen aan de kom. Voeg ook 130 gram poedersuiker toe.

Meng alles goed samen in de keukenmixer, tot een gele en egale massa (2 - 3 minuten). Voeg dan ook 75 ml zonnebloemolie beetje bij beetje toe, totdat alles goed opgenomen is.

Voeg dan ook 3 grote eieren op kamertemperatuur toe terwijl je blijft mengen tot glad. Zeef de bloem samen met het bakpoeder om klontjes te voorkomen. 

Voeg dan 420 gram bloem, 130 gram vermalen geroosterde hazelnoten en 60 gram maïzena toe samen met 1 zakje vanilesuiker en 1 zakje bakpoeder.

Meng alles goed door elkaar heen met behulp van de keukenmixer. De consistentie moet iets plakkerig maar wel zacht zijn, om het verspreiden op de bakplaat te vergemakkelijken.

Turkse thee koekjes klaar om gebakken te worden
Turkse thee koekjes klaar om gebakken te worden

Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Vul een spuitzak met het deeg uit de keukenmachine en gebruik een ster-vormig mondje om de Turkse thee koekjes in vorm te spuiten op de bakplaat.

Herhaal dit totdat je al het deeg opgebruikt hebt. Heb je een kleine(re) oven en krijg je niet alles op 1 bakplaat? Bak de Turkse thee koekjes dan in meerdere delen. Je kunt het deeg tot 1 dag buiten de koelkast bewaren.

Turkse thee koekjes
Turkse thee koekjes

De Turkse thee koekjes afmaken – 25 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 170 graden. Bak de Turkse thee koekjes in 25 - 30 mintuen mooi goudbruin af. Haal de koekjes na het bakken uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Besprenkel de afgekoelde koekjes met extra poedersuiker en serveer met een kop thee. Geniet ervan!

Tips!

Wat voor textuur hebben de Turkse thee koekjes?

De koekjes hebben dankzij de maïzena een redelijk brosse textuur. Ze verkruimelen gemakkelijk en zijn ideaal voor bij een kop thee.

Welke vorm hebben Turkse thee koekjes?

Met behulp van een spuitzak + stervormig mondje kun je de koekjes in een mooie langwerpige vorm spuiten. Je kunt deze koekjes echter in elke gewenste vorm maken.

Zijn Turkse thee koekjes hetzelfde als churros?

Nee, al lijken ze wel op elkaar; toch zijn het verschillende koekjes. Een churro is gefrituurd, waar deze Turkse thee koekjes in de oven gebakken worden. Beide zijn erg lekker met bijvoorbeeld gesmolten chocolade!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Turkse thee koekjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.