Turkse börek
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Turkse börek

Turkse börek is gemaakt van knapperig deeg gevuld met spinazie en feta. Een heerlijke rol met een makkelijke vulling die lekker is als hapje of lunch.

45 minuten
4 personen
Turkse börek ingrediënten
Recept turkse börek

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Börek vulling maken – 15 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Was de spinazie indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. 

Verhit een scheutje olie in een grote bakpan en fruit hierin de ui enkele minuten. Voeg geleidelijk de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is. Plaats de spinazie in een vergiet en laat dit afkoelen.

Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en verkruimel de feta erdoor. Breng de spinazie en feta vulling op smaak met peper en zout.

Turkse börek
Turkse börek

De Turkse börek afmaken – 30 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.

Plaats een plak filodeeg op het aanrecht, maak deze heel licht nat zodat deze minder snel zal breken. Verdeel onderaan een streep van de vulling en rol dit strak op, maar niet te strak.

Herhaal voor de rest van de filodeeg vellen en de vulling en rol ze dan op. Begin in het midden met oprollen van de rolletjes, wees voorzichtig want ze scheuren vrij snel. Doordat de rollen een klein beetje vochtig zijn zullen ze flexibeler zijn en daardoor minder snel scheuren dan droge vellen deeg.

Maak een strakke rol en besmeer de bovenkant met losgeklopt ei. Bestrooi met maanzaad en bak de börek in de voorverwarmde oven mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de börek. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is yufka deeg?

Yufka betekent ‘dun’, het is een dun deeg net zoals filodeeg.

Waar kun je yufka kopen?

Yufka deeg is meestal verkrijgbaar bij een Turkse winkel en soms bij de toko.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Turkse börek"
Marjon zegt op 11-06-2022
hallo Veronique het recept ziet er heerlijk uit. maar ik lees er denk ik overheen , op welke stand staat de oven? hetelucht 200graden? fijn weekend groetjes Marjon
Ohmydish zegt op 11-06-2022
Hallo Marjon, bedankt voor je reactie; klopt! Ik was vergeten de oven temperatuur erbij te zetten, dat is inderdaad 200 graden Celsius. Ik heb het recept aangepast Groet, Veronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.