Truffelsaus
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Truffelsaus

Deze makkelijke truffelsaus zit boordevol smaak door de rode port, de ideale saus voor bij een stukje vlees tijdens de feestdagen. Makkelijk te maken zonder ingewikkelde ingrediënten.

15 minuten
4 personen
Truffelsaus ingrediënten
Recept truffelsaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
15 minuten

Truffelsaus maken – 15 minuten

Verhit een scheutje truffelolie in een kleine sauspan en voeg de truffel tapenade toe. Bak dit kort zodat de smaken goed vrijkomen en blus af met 50 ml rode port.

Schenk 200 ml kalfsfond erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met een snufje zwarte peper en zout.

Truffelsaus
Truffelsaus

Snijd de roomboter in blokjes en voeg deze één voor één toe, roer met een garde zodat de boter zal smelten. Voeg alle blokjes boter toe en je zult merken dat de saus dikker zal worden.

Serveer de truffelsaus eventueel met een beetje extra truffelolie bovenop. Geniet ervan!

Tips!

Kan ik de truffelolie weglaten?

Je kunt de truffelolie eventueel vervangen door olijfolie, of laat de olie volledig weg.

Ik kan geen kalfsfond vinden, wat nu?

Je kunt behalve kalfsfond eventueel sterke runderbouillon gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
172.11 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
3.58 g
1.86 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.06 g
6.42 g
Eiwitten
0.55 g
Vezels
0.74 g
Natrium
460.26 mg
Mineralen
Ijzer
0.45 mg
Calcium
13.42 mg
Magnesium
10.28 mg
Kalium
10.28 mg
Fosfor
19.76 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.19 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.77 µg
Vitamines
Vitamine C
1.64 mg
Vitamine D
0.12 mg
Vitamine A
0.1 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.02 mg
Vitamine B6
0.02 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
1.68 µg
Vitamine E
0.38 mg
Vitamine K
3.61 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Truffelsaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.