Toscaanse kip
😍 26Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Toscaanse kip

Deze romige Toscaanse kip is extra lekker met verse spinazie en zongedroogde tomaatjes. Serveer met een pasta voor een heerlijke doordeweekse maaltijd.

50 minuten
4 personen
Toscaanse kip ingrediënten
Recept toscaanse kip

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de spinazie indien nodig, verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Verwijder eventueel de harde steeltjes van de spinazie.

Dep de kippendijen droog met keukenpapier en bestrooi ruim met zwarte peper en zout. 

Toscaanse kip
Toscaanse kip

De Toscaanse kip afmaken – 40 minuten

Verhit een scheutje olie van de zongedroogde tomaten in een diepe bakpan. Bak de kippendijen mooi bruin aan beide kanten.

Voeg de ui en knoflooktenen toe en bak deze enkele minuten mee tot de ui transparant is geworden. Voeg 150 ml room toe samen met de zongedroogde tomaten en plaats een deksel op de pan. Zet het vuur laag zodat de kip gaar kan worden.

Haal na een kwartier de deksel van de pan en zet het vuur hoger. Voeg geleidelijk de spinazie toe tot alle spinazie is geslonken.

Roer als laatste de olijven erdoor en laat de Toscaanse kip nog 5 minuten indikken. Breng op smaak met peper en zout en serveer met pasta, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik ook kipfilet gebruiken voor Toscaanse kip?

Je kunt eventueel de kippendijen vervangen door kipfilet. Kipfilet zal sneller droog worden, gaar deze daarom minder lang.

Kan ik diepvries spinazie gebruiken?

Je kunt eventueel diepvries spinazie gebruiken i.p.v. verse spinazie, ontdooi deze voordat je deze toe zult voegen aan de pan.

Wat vind je van dit recept?

26 waarderingen
😍
26
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
917.52 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.39 g
5.28 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
66.34 g
21.62 g
Eiwitten
55.95 g
Vezels
5.09 g
Natrium
966.94 mg
Mineralen
Ijzer
7.35 mg
Calcium
216.67 mg
Magnesium
130.41 mg
Kalium
130.41 mg
Fosfor
629.26 mg
Koper
0.42 mg
Zink
5.26 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
55.05 µg
Vitamines
Vitamine C
57.31 mg
Vitamine D
0.64 mg
Vitamine A
1.06 mg
Vitamine B1
0.19 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
1.27 mg
Vitamine B12
2.03 µg
Foliumzuur
76.92 µg
Vitamine E
2.77 mg
Vitamine K
490.82 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Toscaanse kip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.