Een van onze favoriete soepen is deze Thaise kokos garnalensoep met lekkere garnalen, sperziebonen, kokosmelk en kruiden. Een absolute aanrader.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 30-03-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 28-04-2024
Snijd de twee lenteuitjes in dunne plakjes en plet de knoflook, zet aan de kant. Open het blik kokosmelk met de blikopener. Meer voorbereiding is niet nodig!
Verhit een liter kippenbouillon in de grote pan op middelhoog vuur. Voeg dan de kokosmelk en 3 theelepels rode curry pasta toe.
Voeg 1 eetlepel vissaus, de plakjes verse gember en knoflook toe. Roer de soep goed door. Breng op smaak met wat zout.
Zet het vuur laag als de soep gaat koken en laat 10 minuten rustig doorkoken. Voeg als laatste de sperziebonen en gepelde garnalen toe en kook deze beetgaar in 2 tot 3 minuten tijd.
Serveer deze Thaise kokos garnalensoep met verse lenteuitjes en limoenpartjes. Eet smakelijk!
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.