Taquitos met kip
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Taquitos met kip

Heerlijke taquitos met kip geserveerd met knapperige ijsbergsla, tomaat en avocado. Lekkere kleine gefrituurde opgerolde tortillas gevuld met kip.

25 minuten
4 personen

Tip: je kunt heel makkelijk zelf pulled chicken maken door 2 kipfilets gaar te koken in water. Haal dan uit de pan en gebruik 2 vorken om het vlees uit elkaar te trekken.

Taquitos met kip ingrediënten
Recept taquitos met kip

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 31-05-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 27-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Breng de pulled chicken op smaak met wat peper en zout. Snijd een ½ krop ijsbergsla in fijne reepjes of stukjes.

Was 2 tomaten en snijd in plakjes, blokjes of stukjes. Voeg een ½ eetlepel maïzena toe aan een klein bakje met wat water. Roer goed door elkaar heen, dit zal gebruikt worden als ‘lijm’ om de tortilla plakken.

Maak een snelle avocado saus door de avocado te pureren in een blender samen met sap van een ½ citroen, 2 teentjes knoflook en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Taquitos oprollen
Taquitos oprollen

Vul elke maïstortilla tot de onderste helft met wat pulled chicken. Rol de taquito op op en probeer het vlees zo strak mogelijk op te rollen.

Besmeer de rand met het maïzena water om te voorkomen dat de tortilla uit elkaar valt. Herhaal deze stap voor de resterende 7 maïstortillas.

Taquitos met kip
Taquitos met kip

Taquitos met kip afmaken – 10 minuten

Voeg een ondiepe laag zonnebloemolie toe in een braadpan of een andere pan met dikke bodem. Verhit de olie tot 180 graden Celsius.

Je kunt controleren of de olie heet genoeg is door er met een stukje keukenpapier in te dippen. Zie je bubbels ontstaan? Dan is de olie heet genoeg. 

Frituur de taquitos aan beide kanten tot mooi goudbruin. Dit zal maar een minuut of 3 - 4 duren.

Haal de taquitos met kip uit de olie en laat eventueel uitlekken op een bord met wat keukenpapier erop.

Serveer de taquitos met kip door een handvol gesneden ijsbergsla op een bord te leggen. Leg de taquitos er bovenop en garneer met stukjes tomaat, yoghurt (of knoflooksaus) en de makkelijke avocado saus.

Maak af door wat fijne kaas zoals grana padano over het gerecht heen te strooien. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is het verschil tussen taquitos en flautas?

Zowel taquito als flauta zijn namen voor hetzelfde gerecht.

Kan ik de pulled chicken vervangen?

Je kunt de vulling vervangen met elk ander soort vlees. Maar je kunt ook gebruik maken van vleesvervangers of vervang het vlees met een mengsel van verschillende groenten.

Hoeveel taquitos per persoon?

Reken tussen de 2 - 3 taquitos per persoon. Voor kleine en jonge kinderen is het voldoende om tussen 1 - 2 taquitos te serveren.

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Taquitos met kip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.