Surinaamse phulauri met zoete tomaten chutney
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Surinaamse phulauri met zoete tomaten chutney

Een heerlijke snack uit Suriname. Deze Surinaamse phulauri met zoete tomaten chutney is gefrituurd en geschikt voor vegetariërs!

40 minuten
10 personen
Surinaamse phulauri met zoete tomaten chutney ingrediënten
Recept surinaamse phulauri met zoete tomaten chutney

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-08-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten + wachttijd

Tip: Week de gedroogde spliterwten tenminste 6 uur lang eerst in water voordat je deze gaat gebruiken Week de spliterwten eerst 6 tenminste 6 uur lang in water.

Giet de spliterwten dan af en plaats deze in de foodprocessor en pureer deze fijn. Voeg dan een ui, gepelde knoflook, garam masala, gemalen komijn en de groene peper toe en pureer dit glad. 

Voeg de spinaziebladeren toe en pulseer een aantal seconden, de bladeren moeten nog grof zijn. Voeg nu een beetje water en zelfrijzend meel toe aan het mengsel totdat het op een beslag lijkt.

Laat dit beslag een uur lang rusten. Pak in de tussentijd een pan met stevige bodem en voeg daarin het blok tomaten, de helft van de rode wijnazijn en de suiker toe.

Laat dit op laag vuur 20 minuten lang pruttelen. Pel de knoflook en schil de gember, pureer dit samen met de andere helft van de rode wijnazijn.

Voeg het gladde mengsel samen met met de blanke rozijnen toe aan de pan en laat dit 10 minuten lang pruttelen, totdat er genoeg vloeistof uitgekookt is.

Breng op smaak met zout en cayennepeper.

Surinaamse phulauri met zoete tomaten chutney
Surinaamse phulauri met zoete tomaten chutney

De Surinaamse phulauri met zoete tomaten chutney afmaken – 10 minuten

Verhit zonnebloemolie of een andere neutrale olie in een braadpan of friteuse en verhit dit tot 180 graden Celsius. Maak gebruik van 2 lepels om het deeg 1 lepel tegelijkertijd aan de hete olie toe te voegen.

Bak niet teveel phulauri tegelijkertijd in de pan. Bak in ongeveer 3 minuten tijd goudbruin. Herhaal deze stap totdat al het deeg opgemaakt is. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Surinaamse phulauri met zoete tomaten chutney"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.