Stoofperen in rode wijn en gember
😍 27Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Stoofperen in rode wijn en gember veganistisch

Het fijne van de herfst is het seizoensfruit zoals appels en peren. Dit betekent ook stoofperen maken in rode wijn en gember en eventueel kaneel.

3 uur 20 minuten
20 personen
Stoofperen in rode wijn en gember ingrediënten
Recept stoofperen in rode wijn en gember

Ingrediënten

20 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-10-2016, dit recept is voor 20 personen en duurt 3 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
3 uur
Totale tijd
3 uur 20 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Meng de rode port, rode wijn, suiker, sap en schil van de citroen in de grote pan. Schil het stukje gember en snijd in grove stukken en voeg deze ook toe aan het mengsel.

Schil de peren en verwijder een stukje aan de onderkant, dit gaat het makkelijkste met een meloenbolletjeslepel.

Tijdens het schillen is het aan te raden de peren in koud water met een beetje citroensap te leggen om verkleuren te voorkomen.

Knip een rond stuk bakpapier dat precies in de pan past en knip een klein gat in het midden. 

Stoofperen in rode wijn en gember
Stoofperen in rode wijn en gember

Stoofperen in rode wijn en gember afmaken – 2,5 tot 3 uur

Plaats de geschilde peertjes in het wijnmengsel met genoeg vloeistof dat de peertjes net onder staan. Dek af met het ronde stuk bakpapier, of met eventueel een deksel op de pan.

Laat het niet aan de kook komen, maar kook het zachtjes op zo laag mogelijk vuur.

Na ongeveer 2,5 tot 3 uur zullen de peertjes zacht en mooi rood geworden zijn. Je kunt makkelijk controleren of ze zacht genoeg zijn door er met een klein mesje in te prikken.

Geniet van deze heerlijke stoofpeertjes met ijs voor een perfect herfst toetje of als bijgerecht bij vlees. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

27 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
204.64 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
31.68 g
30.58 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.49 g
0 g
Eiwitten
0.9 g
Vezels
4.35 g
Natrium
11.93 mg
Mineralen
Ijzer
1.19 mg
Calcium
17.6 mg
Magnesium
16.3 mg
Kalium
16.3 mg
Fosfor
21.08 mg
Koper
0.14 mg
Zink
0.29 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
7.76 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.04 mg
Vitamine B6
0.03 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
1.98 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Stoofperen in rode wijn en gember"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.