Sticky chipolata worstjes
😍 6Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Sticky chipolata worstjes

Deze sticky chipolata worstjes zijn heerlijk als bijgerecht voor een doordeweeks recept. Super makkelijk in de oven te bereiden met maar een aantal ingrediënten.

20 minuten
4 personen
Sticky chipolata worstjes ingrediënten
Recept sticky chipolata worstjes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 07-07-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.

Voeg ¼ theelepel chilipoeder, 3 theelepels scherpe mosterd, 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie, 3 eetlepels honing, 2 eetlepels tomatenketchup en 1 eetlepel bruine suiker toe aan een kom.

Meng goed door tot de marinade 1 glad geheel geworden is. Giet een laagje van de marinade in een ovenschaal en leg daar 12 chipolata worstjes op.

Schenk de resterende marinade over de worsten heen en meng goed door elkaar heen met behulp van een vleestang.

Sticky chipolata worstjes
Sticky chipolata worstjes

De sticky chipolata worstjes afmaken – 15 minuten

Plaats de ovenschaal met de worsten in de oven en bak deze in 15 - 20 minuten gaar op 180 graden Celsius. De exacte baktijd is afhankelijk van het type oven.

Draai om de 8 - 10 minuten een aantal keren om met behulp van een vleestang. Haal de chipolata worsten uit de oven en serveer direct. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik dit recept ook met minder worsten maken?

Zeker, halveer het recept om 6 sticky chipolata worstjes te maken.

Kan ik ook andere worsten gebruiken?

Behalve chipolata worsten kun je ook gebruik maken van merguez, witte worsten, braadworsten of toulouse worsten. De exacte gaartijd is afhankelijk van het type oven en de dikte van de worsten.

Wat vind je van dit recept?

6 waarderingen
😍
6
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
790.29 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
26.28 g
22.76 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
61.58 g
21.47 g
Eiwitten
30.4 g
Vezels
0.13 g
Natrium
1733.24 mg
Mineralen
Ijzer
4.87 mg
Calcium
52.25 mg
Magnesium
38.08 mg
Kalium
38.08 mg
Fosfor
326.93 mg
Koper
0.25 mg
Zink
2.28 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
21 µg
Vitamines
Vitamine C
1.5 mg
Vitamine D
2.1 mg
Vitamine A
210.05 mg
Vitamine B1
0.64 mg
Vitamine B2
0.65 mg
Vitamine B6
0.85 mg
Vitamine B12
2.1 µg
Foliumzuur
21.5 µg
Vitamine E
2.1 mg
Vitamine K
2.1 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Sticky chipolata worstjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.