Spitskool wokken
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Spitskool wokken veganistisch

Spitskool wokken is heel makkelijk en zonder veel gedoe en weinig ingrediënten maak jij binnen een handomdraai een heerlijk bijgerecht. Deze spitskool uit de wok past bij veel soorten gerechten.

20 minuten
4 personen

Spitskool uit de wok heeft niet veel nodig om extra smaakvol te worden, de stalen wok zal de spitskool al een authentieke wok smaak geven. 

Spitskool is een zomerse kool waar je alle kanten mee op kunt. Je kunt spitskool bijvoorbeeld koken, stomen, bakken of rauw eten. 

Gewokte spitskool is een heerlijk en makkelijk bijgerecht, serveer bijvoorbeeld met rijst of noedels. Je kunt er eventueel ook nog spekjes of kip aan toevoegen om de maaltijd compleet te maken.

Spitskool wokken ingrediënten
Recept spitskool wokken

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-11-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
20 minuten

Spitskool wokken – 20 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Verwijder de harde kern van de spitskool en snijd de spitskool in fijne reepjes. Je kunt dit het makkelijkste doen door de spitskool eerst in vieren te snijden en vervolgens kun je elk deel fijn snijden.

Verhit een wok op hoog vuur en wacht tot deze gaat roken. Voeg een scheut neutrale olie zoals zonnebloemolie toe.

Voeg de spitskool toe en roer deze af en toe om gedurende 3 tot 5 minuten. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak nog 2 minuten langer.

Spitskool wokken
Spitskool wokken

Breng de spitskool op smaak met 5 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels gembersiroop. Voeg 2 theelepels sambal oelek toe voor een milde spitskool.

Je kunt hiervoor ook andere soorten sambal gebruiken of maak de spitskool extra pittig. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik de gembersiroop vervangen?

Je kunt de gembersiroop eventueel vervangen door geraspte verse gember.

Is spitskool gezond?

Spitskool is ontzettend gezond omdat het zelfs meer vitamine C bevat dan witte kool. Naast de grote hoeveelheid vitamine C bevat spitskool veel vezels.

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
80.23 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
11.98 g
10.56 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.63 g
0.03 g
Eiwitten
6.25 g
Vezels
2.81 g
Natrium
1530.77 mg
Mineralen
Ijzer
1.93 mg
Calcium
77.65 mg
Magnesium
13.23 mg
Kalium
13.23 mg
Fosfor
59.3 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.48 mg
Jodium
0.08 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
51.92 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.01 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.05 mg
Vitamine B6
0.15 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
31.89 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Spitskool wokken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.