Soupe au pistou - Provençaalse maaltijdsoep
😍 25Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Soupe au pistou - Provençaalse maaltijdsoep

Soupe au pistou is een Franse Provençaalse maaltijdsoep met zomergroenten en bonen. Pistou is een makkelijke Franse pestosoort.

1 uur 30 minuten
8 personen
Soupe au pistou - Provençaalse maaltijdsoep ingrediënten
Recept soupe au pistou - provençaalse maaltijdsoep

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-09-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
1 uur 10 minuten
Totale tijd
1 uur 30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Vul een pan met 3 liter water en voeg hier de spekjes aan toe als je deze gebruikt en breng aan de kook. 

Pel ondertussen de ui en snijd deze fijn. Was de prei goed, verwijder het groene gedeelte en snijd de prei in dunne (halve) ringen. 

Schil de wortelen, verwijder de uiteindes en snijd deze in niet al te grote stukjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd deze in blokjes. 

Schil de aardappel en snijd deze ook in blokjes. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd deze fijner. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze grof. 

Spoel de rode en witte bonen af en zet opzij. 

Soupe au pistou – Provençaalse maaltijdsoep
Soupe au pistou – Provençaalse maaltijdsoep

De soupe au pistou afmaken – 1 uur + 10 minuten

Voeg de ui, prei, wortelen, courgette, aardappel, sperziebonen en tomaten toe aan het kokende water en zet het vuur laag. 

Laat de groenten gaar worden in ongeveer een uur, zo zal het water smaakvol worden. 

Maak ondertussen de pistou, een Franse pesto soort. Gebruik hiervoor een vijzel of kleine blender. Pel de knoflooktenen en pureer deze samen met de blaadjes verse basilicum. Maak het geheel smeuïg met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 

Voeg de macaroni, rode en witte bonen toe aan de soep en laat deze nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de pistou en geraspte kaas. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

25 waarderingen
😍
25
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
304.43 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.55 g
6.9 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.52 g
5.42 g
Eiwitten
13.63 g
Vezels
6.09 g
Natrium
658.08 mg
Mineralen
Ijzer
2.84 mg
Calcium
204.82 mg
Magnesium
42.89 mg
Kalium
42.89 mg
Fosfor
229.44 mg
Koper
0.27 mg
Zink
1.42 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
1.9 µg
Vitamines
Vitamine C
24.04 mg
Vitamine D
0.08 mg
Vitamine A
6.69 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.21 mg
Vitamine B6
0.35 mg
Vitamine B12
0.44 µg
Foliumzuur
54.62 µg
Vitamine E
0.39 mg
Vitamine K
5.8 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Soupe au pistou - Provençaalse maaltijdsoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.