Snijbonenstamppot
😍 52Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Snijbonenstamppot

Deze snijbonenstamppot is heerlijk smeuïg en extra smaakvol met mosterd en spekjes. Zonder spekjes ook een erg lekkere vegetarische stamppot.

40 minuten
4 personen
Snijbonenstamppot ingrediënten
Recept snijbonenstamppot

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-01-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook.

Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in grove stukken.

Kook de aardappel gaar in ongeveer 15 minuten, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.

Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd deze in dunne stukjes.

Pel de uien en snijd deze fijn. 

Snijbonenstamppot
Snijbonenstamppot

De snijbonenstamppot afmaken – 20 minuten

Bak de spekjes enkele minuten in een middelgrote bakpan. Bak de uien nog enkele minuten mee en zet opzij.

Kook de snijbonen enkele minuten in de middelgrote pan, zorg ervoor dat ze niet te gaar zijn. Ze zijn het lekkerste als ze beetgaar zijn. 

Giet de aardappelen af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Roer er de snijbonen en de gebakken spekjes doorheen.

Maak de stamppot smeuïg met een flinke scheut melk en een klont roomboter. Breng op smaak met nootmuskaat, peper, zout en een eetlepel mosterd. Serveer bijvoorbeeld met een rookworst, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

52 waarderingen
😍
52
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
484.22 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
51.28 g
4.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
19.38 g
8.02 g
Eiwitten
18.87 g
Vezels
14.27 g
Natrium
1168.8 mg
Mineralen
Ijzer
3.06 mg
Calcium
126.66 mg
Magnesium
84.91 mg
Kalium
84.91 mg
Fosfor
284.96 mg
Koper
0.39 mg
Zink
2.33 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
5.65 µg
Vitamines
Vitamine C
40.55 mg
Vitamine D
0.05 mg
Vitamine A
18.83 mg
Vitamine B1
0.44 mg
Vitamine B2
0.4 mg
Vitamine B6
1.02 mg
Vitamine B12
0.59 µg
Foliumzuur
32.98 µg
Vitamine E
0.45 mg
Vitamine K
3.24 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Snijbonenstamppot"
Armand Caenen zegt op 28-04-2024
My name is Armand Caenen, I immigrated to Canada in 1964,and I’m 84 years old. This is the most delicious recipe I have enjoyed. I made it just as you did, but I local Mennonite smoked sausages. Thank you very much, you turned the time clock back many,years. back to my days in Bingelrade 1960. Thank you Veronique. Sorry for the Language, my Nederlands is very poor.
Véronique zegt op 09-05-2024
Hi Armand, what a lovely message, thank you so much! So glad you were able to turn back time using my recipe. What a coincidence; I grew up less then 15 km away from Bingelrade. Have a lovely day, lots of love Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.