Sinaasappel pudding
😍 33Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Sinaasappel pudding vegetarisch

Een romige en frisse sinaasappel pudding die te maken is met sinaasappels of met sap uit een pak. Heerlijk vol van smaak en perfect voor de zomer.

20 minuten
6 personen
Sinaasappel pudding ingrediënten
Recept sinaasappel pudding

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-06-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pers het sap uit de sinaasappels, je kunt eventueel ook sinaasappelsap uit pak gebruiken maar dit zal minder smaakvol zijn. Verwarm het sinaasappelsap in een middelgrote pan op middelhoog vuur. 

Klop ondertussen met een elektrische mixer de eieren samen met de suiker tot het luchtig en wit is. Voeg hier dan de maizena aan toe en mix tot deze goed gemengd is. 

Schenk een beetje van het warme sinaasappelsap bij de eieren terwijl je blijft roeren. Voeg dan ook langzaam de rest toe en blijf roeren om klontjes te voorkomen. 

Sinaasappel pudding
Sinaasappel pudding

Sinaasappel pudding afmaken – 10 minuten + wachttijd

Schenk het mengsel terug in de pan en schenk hier ook de melk bij. Verwarm het geheel langzaam en roer met een siliconen spatel om zo de eieren en maizena te garen. 

Deze dienen als bindmiddel waardoor de pudding dikker zal worden. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen en de pudding is gaar als deze al vrij dik is geworden. Laat deze dan een beetje afkoelen en verdeel deze dan over glaasjes of kommetjes. 

Zet de pudding in de koelkast voor minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht, tot deze volledig is afgekoeld en dik is geworden. Serveer eventueel met slagroom en extra stukjes sinaasappel, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

33 waarderingen
😍
33
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
159.43 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
19.33 g
17.74 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.85 g
1.78 g
Eiwitten
7.18 g
Vezels
0.01 g
Natrium
71.03 mg
Mineralen
Ijzer
0.93 mg
Calcium
55.13 mg
Magnesium
7.86 mg
Kalium
7.86 mg
Fosfor
115.15 mg
Koper
0.04 mg
Zink
0.78 mg
Jodium
17.5 µg
Selenium
15.35 µg
Vitamines
Vitamine C
0.5 mg
Vitamine D
0.93 mg
Vitamine A
0.11 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
1.25 µg
Foliumzuur
31 µg
Vitamine E
0.55 mg
Vitamine K
0.13 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Sinaasappel pudding"
Evi zegt op 10-03-2021
Gebruik je hiervoor zowel eiwit als eigeel? Het hele ei mixen? Bedankt
Ohmydish zegt op 10-03-2021
Hoi Evi, je gebruikt inderdaad de hele eieren! Als het eiwit of eigeel niet gebruikt hoefde te worden, zou ik dit er expliciet bij vermeld hebben. Liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.