Shanghai noedels
😍 50Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Shanghai noedels

Shanghai noedels is een makkelijke doordeweekse maaltijd met varkensvlees, groenten, een simpele saus en udon noedels. Dat simpel heerlijk kan zijn, bewijst dit gerecht!

40 minuten
2 personen
Shanghai noedels ingrediënten
Recept shanghai noedels

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 25-02-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Meng 2 eetlepels zoute sojasaus samen met 2 eetlepels sesamolie. Snijd het varkensvlees in fijne reepjes en meng deze bij de sojasaus. Meng er een eetlepel maizena door en laat het vlees minimaal een half uur marineren.

Maak ondertussen de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier. Snijd de champignons in plakjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze grof.

Was de paksoi en witte kool en snijd beide grof. Meng 60 ml sojasaus samen met 1 eetlepel suiker en 3 eetlepels ketjap en zet opzij.

Shanghai noedels
Shanghai noedels

Shanghai noedels afmaken – 10 minuten

Verhit de wok op hoog vuur. Voeg een scheut zonnebloemolie toe zodra de wok gaat roken. Bak hierin de grove knoflook kort en voeg dan het vlees samen met de marinade toe. 

Voeg dan de champignons toe en bak nog kort mee op hoog vuur. Voeg dan de kool en paksoi toe en bak nog enkele minuten langer in de wok.

Voeg de udon noedels toe aan de wok samen met de saus en roer alles door tot de groenten beetgaar zijn. Serveer direct, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

50 waarderingen
😍
50
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1014.15 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
96.22 g
27.05 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
45.08 g
11.67 g
Eiwitten
51.77 g
Vezels
9.23 g
Natrium
4124.83 mg
Mineralen
Ijzer
11.07 mg
Calcium
182.65 mg
Magnesium
104.36 mg
Kalium
104.36 mg
Fosfor
597.7 mg
Koper
1.23 mg
Zink
5.05 mg
Jodium
0.26 µg
Selenium
4 µg
Vitamines
Vitamine C
71.08 mg
Vitamine D
0.6 mg
Vitamine A
0.19 mg
Vitamine B1
1.69 mg
Vitamine B2
1.12 mg
Vitamine B6
1.3 mg
Vitamine B12
1.8 µg
Foliumzuur
165 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Shanghai noedels"
Nelleke zegt op 08-03-2021
Hallo Veronique, het lijkt me een erg lekker recept! Kun je me vertellen waarom er maizena bij het vlees gaat? Gewoon benieuwd. Groetjes, nelleke
Ohmydish zegt op 08-03-2021
Hoi Nelleke, dankjewel! De maizena zal het gerecht binden en het dus de saus een mooiere dikte geven dan zonder maizena. Liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.