Salade met gebakken geitenkaas
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Salade met gebakken geitenkaas vegetarisch

Wist je dat je verslaafd kunt raken aan kaas? Logisch met deze heerlijke salade met gebakken geitenkaas. Heerlijk als lunch.

25 minuten
2 personen
Recept salade met gebakken geitenkaas

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-04-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Was de gemengde sla om eventueel wat zand eruit te spoelen. Plaats de gemengde sla in de sla centrifuge en draai deze totdat de sla mooi droog is. Was de komkommer en cherry tomaten. 

Snijd de komkommer in kleine stukjes, en de cherry tomaten doormidden. Snijd de lenteuitjes in kleine stukjes. Pers sap uit de limoen, deze wordt gebruikt in de dressing. Meng het limoensap met zout en peper door elkaar.

Voeg dan langzaam maar zeker de zonnebloemolie toe, terwijl je de dressing mixt met een garde. Doe dit totdat de gewenste dikte is bereikt. Roer eventueel nog wat meer peper en zout door de dressing, mits gewenst.

Verhit een scheut zonnebloemolie toe aan de bakpan met dikke bodem en verhit deze tot een temperatuur van 180 graden celsius.

Tik 1 ei in een klein kommetje los en voeg wat broodkruim toe aan een ander kommetje. Snijd de geitenkaas in dikke stukken. Bedek de geitenkaas met ei, daarna met paneermeel. 

Salade met gebakken geitenkaas
Salade met gebakken geitenkaas

Afmaken van de salade met gebakken geitenkaas – 10 minuten

Verdeel de gemengde sla, lenteui, komkommer, cherry tomaten (feta en olijven) over de borden. Pel de avocado en snijd deze in stukjes. Bak de stukken geitenkaas wanneer de olie heet genoeg is, in ongeveer 2 tot 3 minuten gaar.

Of totdat er een mooie goudbruine kleur ontstaat aan beide kanten. Besprenkel de salade met de limoendressing, en verdeel er de avocado en gebakken geitenkaas over de borden. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1170.6 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
27.64 g
5.57 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
102.36 g
35.46 g
Eiwitten
36.93 g
Vezels
8.42 g
Natrium
2401.57 mg
Mineralen
Ijzer
3.46 mg
Calcium
639.6 mg
Magnesium
57.41 mg
Kalium
57.41 mg
Fosfor
685.73 mg
Koper
0.49 mg
Zink
4.84 mg
Jodium
11.53 µg
Selenium
9.49 µg
Vitamines
Vitamine C
22.32 mg
Vitamine D
0.94 mg
Vitamine A
384.11 mg
Vitamine B1
0.32 mg
Vitamine B2
0.92 mg
Vitamine B6
0.76 mg
Vitamine B12
1.23 µg
Foliumzuur
82.8 µg
Vitamine E
0.8 mg
Vitamine K
69.1 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Salade met gebakken geitenkaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.