Ropa vieja - Cubaans stoofvlees
😍 11Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ropa vieja - Cubaans stoofvlees

Ropa vieja, overheerlijk Cubaans stoofvlees met kruiden, paprika en olijven. Te maken in de slowcooker of braadpan. Lekker met rijst, bonen en banaan.

6 uur 15 minuten
4 personen
Ropa vieja - Cubaans stoofvlees ingrediënten
Recept ropa vieja - cubaans stoofvlees

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
6 uur
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
6 uur 15 minuten

Voorbereiding – 3 tot 6 uur

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes. Als je dit stoofvlees in de slowcooker wilt maken voeg je alles samen toe en plaats het vlees in zijn geheel erin.

Overtollig vet en spieren kunnen na het garen worden verwijderd, deze geven veel smaak aan het stoofvlees. Stel de slowcooker in op de laagste stand voor ongeveer 6 uur.

Als je dit stoofvlees in een braadpan wilt maken, dien je het vlees eerst rondom mooi goudbruin te bakken in een scheut olie. Verplaats dan het vlees naar een bord en bak de ui en paprika blokjes in de pan.

Voeg dan ook de fijngesneden knoflook samen met alle kruiden toe en blus het geheel af met witte wijn en een eetlepel azijn na enkele minuten.

Voeg dan de tomatenstukjes samen met het vlees en de olijven toe en laat dit ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen. 

Ropa vieja – Cubaans stoofvlees
Ropa vieja – Cubaans stoofvlees

Ropa vieja afmaken – 15 minuten

Het stoofvlees is gaar als deze mals is en volledig uit elkaar valt. Gebruik 2 vorken om het vlees in stukjes te verdelen en verwijder tegelijk overtollig vet en spieren.

Verwijder de laurierblaadjes en voeg de stukjes vlees weer toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met rijst, bonen en gebakken stukjes banaan.

Garneer eventueel met verse peterselie of koriander, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
452.53 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.11 g
4.79 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.91 g
9.68 g
Eiwitten
41.86 g
Vezels
3.76 g
Natrium
1014.62 mg
Mineralen
Ijzer
5.99 mg
Calcium
94.53 mg
Magnesium
50.04 mg
Kalium
50.04 mg
Fosfor
345.33 mg
Koper
0.26 mg
Zink
8.69 mg
Jodium
0.11 µg
Selenium
26.41 µg
Vitamines
Vitamine C
66.77 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.22 mg
Vitamine B2
0.4 mg
Vitamine B6
0.77 mg
Vitamine B12
3.45 µg
Foliumzuur
30.51 µg
Vitamine E
0.45 mg
Vitamine K
4.74 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Ropa vieja - Cubaans stoofvlees"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.