Romige kip met zongedroogde tomaat
😍 23Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige kip met zongedroogde tomaat

Deze romige kip met zongedroogde tomaat in een ontzettend lekkere saus met wijn en verse kruiden is een echte aanrader.

40 minuten
4 personen
Romige kip met zongedroogde tomaat ingrediënten
Recept romige kip met zongedroogde tomaat

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en bewaar de olie. 

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en bestrooi de kip met peper en zout. 

Romige kip met zongedroogde tomaat
Romige kip met zongedroogde tomaat

De romige kip met zongedroogde tomaat afmaken – 30 minuten

Verhit een beetje olie van de zongedroogde tomaten in een grote bakpan. Bak de kipfilets in de olie tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn. 

Verplaats de kipfilets dan naar een bord en bak de fijngesneden knoflook samen met de takjes tijm en rozemarijn enkele minuten in de olie. Blus af met witte wijn, roer de zongedroogde tomaten erdoor en laat dit enkele minuten zachtjes koken. 

Roer de crème fraîche erdoor er laat het nog enkele minuten zachtjes koken. Roer dan ook een klontje boter samen met de geraspte kaas erdoor. 

Leg de kipfilets terug in de saus en verwarm tot de saus mooi is ingedikt en de kipfilets gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en verwijder de takjes tijm en rozemarijn. 

Serveer met verse basilicum, pasta en een simpele salade. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

23 waarderingen
😍
23
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
618.8 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
17.08 g
10.32 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
35.59 g
19.4 g
Eiwitten
55.54 g
Vezels
3.79 g
Natrium
572.99 mg
Mineralen
Ijzer
3.94 mg
Calcium
234.09 mg
Magnesium
115.72 mg
Kalium
115.72 mg
Fosfor
670.91 mg
Koper
0.53 mg
Zink
2.59 mg
Jodium
0.55 µg
Selenium
0.27 µg
Vitamines
Vitamine C
14.38 mg
Vitamine D
0.81 mg
Vitamine A
2.46 mg
Vitamine B1
0.2 mg
Vitamine B2
0.33 mg
Vitamine B6
1.87 mg
Vitamine B12
0.83 µg
Foliumzuur
9.27 µg
Vitamine E
0.95 mg
Vitamine K
22.46 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Romige kip met zongedroogde tomaat"
Peter zegt op 05-10-2020
Heerlijk gerecht; weldadig. Hoi Veronique, omdat je al Parmezaanse kaas in de saus gebruikt ben ik zo vrij geweest om de witte wijn te vervangen door witte vermouth om het een Italiaans tintje te geven. Ook heel lekker, al zeg ik het zelf.
Ohmydish zegt op 05-10-2020
Dankjewel Peter, met witte vermouth klinkt ook érg lekker! Wat een leuke variatie, fijne avond :-)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.