Rode kool soep
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rode kool soep vegetarisch

Heb je ooit al eens rode kool soep geprobeerd? Dit zal jou en je gasten enorm verassen! Met een mooie paarse kleur, heerlijke smaak is het een geweldige soep!

Rode kool soep ingrediënten
Recept rode kool soep

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-11-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de harde kern uit de rode kool en snijd de kool in kleinere stukken. Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze ook in stukken. Dit hoeft niet heel precies, aangezien de blender alles glad gaat maken.

Als je gebruik maakt van hele piment dan plet je de piment en doe je deze in de theehouder voor losse thee. Op deze manier is het makkelijker om de piment uit de soep te halen voordat je deze gaat pureren. 

Zelf rode kool soep maken
Zelf rode kool soep maken

De rodekoolsoep afmaken – 20 minuten

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit hierin de gesneden sjalot en knoflook. Voeg nu de gesneden rode kool toe en bak deze 5 minuten lang mee op middelhoog vuur.

Voeg in de laatste minuut het gemberpoeder toe. Giet dan de groentebouillon in de grote pan en voeg dan de theehouder voor losse thee toe met daar de piment erin. Breng aan de kook.

Zet het vuur lager zodra de bouillon gaat koken en laat 15 minuten lang pruttelen. Haal dan de theehouder voor losse thee uit de pan en gebruik een blender of staafmixer om alles tot een gladde soep te pureren.

Proef, en breng op smaak met zout, peper en gembersiroop. Serveer met een klein beetje room in elke kom. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
35.15 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.6 g
2.69 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.01 g
0.52 g
Eiwitten
1.98 g
Vezels
1.91 g
Natrium
845.77 mg
Mineralen
Ijzer
0.79 mg
Calcium
37.37 mg
Magnesium
14.1 mg
Kalium
14.1 mg
Fosfor
25.01 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.14 mg
Jodium
0.36 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
33.89 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.03 mg
Vitamine B6
0.1 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
14.18 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rode kool soep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.