Rijstsalade met zalm en koolvis
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rijstsalade met zalm en koolvis

Een snelle en makkelijke rijstsalade met zalm en koolvis. Te serveren als volledige avondmaaltijd of lunch. Met een sausje van o.a. sojasaus en gember.

25 minuten
2 personen
Rijstsalade met zalm en koolvis ingrediënten
Recept rijstsalade met zalm en koolvis

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-06-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin eerst de edamame boontjes ongeveer 2 minuten, haal ze eruit met een schuimspaan.

Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de verpakking van de soort rijst die je gebruikt. 

Meng ondertussen sojasaus, honing, sambal en sesamolie in een middelgrote kom. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn, pel de gember en rasp deze fijn en voeg de gember en knoflook toe aan de saus.

Was de Chinese kool en snijd deze in fijne reepjes, meng hier een beetje van de saus bij en zet opzij. Snijd de cherry tomaatjes door de helft, de komkommer in reepjes en zet ook deze opzij.

Snijd als laatste de zalm en koolvis in blokjes en meng dit met de rest van de saus. 

Rijstsalade met zalm en koolvis
Rijstsalade met zalm en koolvis

Rijstsalade met zalm en koolvis afmaken – 10 minuten

Giet de rijst af en spoel deze een beetje af zodat de rijst lauwwarm zal zijn. Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur.

Bak hier de vis enkele minuten in en verdeel deze samen met de edamame, tomaatjes, Chinese kool en komkommer door de rijst. Verdeel over 2 borden, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Rijstsalade met zalm en koolvis"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.