Rempejek katjang
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rempejek katjang

Rempejek katjang is een super lekker Indonesisch pindakoekje. Een heerlijke snack gemaakt van o.a. rijstmeel, pinda's en kruiden. Ideaal voor de rijsttafel.

45 minuten
6 personen
Rempejek katjang ingrediënten
Recept rempejek katjang

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-01-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Rooster de kemiri noten kort in een droge kleine bakpan, zo krijgen ze meer smaak. Hak deze vervolgens zo fijn mogelijk.

Pel de knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Snijd de citroenblaadjes in fijne reepjes.

Verhit zonnebloem- of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem.

Rempejek katjang
Rempejek katjang

De rempejek katjang afmaken – 35 minuten

Meng de fijngesneden knoflook, kemiri noten en citroenblad samen met 325 ml water, een ei, kurkuma, korianderzaad en zout.

Voeg geleidelijk het rijstmeel toe en meng goed. Voeg het tapiocameel toe en meng tot een glad beslag. 

Zodra de olie warm is schep je een kleine soeplepel vol met het beslag, plaats er een kleine handvol pinda's in en schenk het beslag met de pinda's voorzichtig langs de zijkant van de pan in de hete olie.

Blijf direct hete olie over het beslag gieten met een soeplepel tot het koekje los komt van de zijkant en mooi goudbruin kleurt.

Doordat je het beslag langs de zijkant schenkt zal het een vrij dun koekje worden en daardoor extra krokant zijn. Het lijkt moeilijker dan het is, je zult snel merken dat het steeds makkelijker gaat.

Haal de koekjes uit de hete olie en laat ze uitlekken op een groot bord met keukenpapier. Herhaal tot al het beslag gebruikt is. Geniet ervan!

Tips!

Hoe lang kan ik rempejek bewaren?

Je kunt de rempejek in een goed afgesloten bak of zak enkele dagen bewaren.

Wat is rempejek?

Rempejek is een hartige koek met pinda's. Deze pindakoek is niet zoet, maar juist gekruid. 

Wanneer eet je rempejek?

Deze pindakoekjes worden als snack of tussendoortje gegeten. 

Tijdens een rijsttafel worden er ook altijd krokante onderdelen toegevoegd, zoals kroepoek of emping. Rempejek is een leuke en lekkere afwisseling.

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Rempejek katjang"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.