Provençaalse pasta met kalkoen
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Provençaalse pasta met kalkoen

Deze Provençaalse pasta met kalkoen, tomaatjes en courgette is een snelle pasta die binnen een handomdraai op tafel staat. Een slanke pasta bomvol groenten.

30 minuten
4 personen

Een makkelijke pasta voor een drukke doordeweekse maaltijd is altijd een goed idee. Maak bijvoorbeeld eens een Provençaalse pasta met kalkoen, olijven en veel groenten.

Welke pasta je kiest voor deze Provençaalse pasta is geheel aan jou, je kunt behalve penne bijvoorbeeld ook fusilli of een andere kleinere soort pasta gebruiken.

De cherry tomaatjes en het pasta water in deze Provençaalse pasta geven de pasta een heerlijke smeuïge smaak, waardoor het niet nodig is om tomatensaus of room toe te voegen. Hierdoor is het een makkelijke en slanke pasta.

Provençaalse pasta met kalkoen ingrediënten
Recept provençaalse pasta met kalkoen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-08-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. 

Pel ondertussen de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de uiteindes van de courgettes en snijd deze in halve plakjes. 

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kalkoenfilet en snijd deze in blokjes.

Provençaalse pasta met kalkoen
Provençaalse pasta met kalkoen

De provençaalse pasta met kalkoen afmaken – 20 minuten

Kook de pasta al dente in het kokende water en verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een grote bakpan.

Bak de kalkoen ongeveer 2 minuten en voeg dan de ui en knoflook toe. Bak deze nog eens 2 minuten mee en voeg dan de courgette toe.

Bak het geheel ongeveer 5 minuten en voeg dan de tomaatjes, Provençaalse kruiden, groene en zwarte olijven toe.

Voeg de pasta samen met een scheut van het kookvocht toe en roer het geheel tot het goed is gemengd. Breng de pasta op smaak met peper en zout en serveer met verse basilicum. Eet smakelijk!

Tips!

Wat betekent Provençaals?

Provençaals heeft betrekken op de Provence, een regio in Zuid-Frankrijk. 

Waarom kookvocht toevoegen aan pasta?

Het water waar je de pasta in hebt gekookt bevat zetmeel van de pasta. Door een beetje van het kookvocht toe te voegen aan de pasta, zal deze romig en smeuïg worden zonder toevoeging van room.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
487.52 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
68.85 g
15.07 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.36 g
1.64 g
Eiwitten
32.44 g
Vezels
9.73 g
Natrium
1034.83 mg
Mineralen
Ijzer
8.02 mg
Calcium
177.8 mg
Magnesium
105.51 mg
Kalium
105.51 mg
Fosfor
437.06 mg
Koper
0.35 mg
Zink
3.15 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.26 µg
Vitamines
Vitamine C
46.13 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
1048.01 mg
Vitamine B1
0.33 mg
Vitamine B2
0.35 mg
Vitamine B6
1.06 mg
Vitamine B12
1.05 µg
Foliumzuur
95.11 µg
Vitamine E
1.43 mg
Vitamine K
14.76 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Provençaalse pasta met kalkoen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.