Pompoensoep met chorizo
😍 28Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pompoensoep met chorizo

Een ontzettend lekkere kruidige pompoensoep met chorizo boordevol smaak. Een beetje pittig en gemaakt zonder room.

50 minuten
6 personen
Pompoensoep met chorizo ingrediënten
Recept pompoensoep met chorizo

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-10-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Verwijder de pompoenpitten met een lepel en schil de pompoen. Als je een flespompoen gebruikt hoef je deze niet perse te schillen. Snijd de pompoen vervolgens in grove stukken.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper, voor een nog mildere variant kun je een halve in plaats van een hele rode peper gebruiken. 

Als je peperkorrels gebruikt, dien je deze eerst fijn te kneuzen met een vijzel of bijvoorbeeld de onderkant van een pan. 

Pompoensoep met chorizo
Pompoensoep met chorizo

Pompoensoep met chorizo afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de stukken pompoen en rode peper enkele minuten mee.

Voeg de kaneelstok, kurkuma, gerookte paprikapoeder en zwarte peper toe en bak nog kort. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat nog ongeveer 20 minuten zachtjes koken. 

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de chorizo in halve plakjes. Bak de chorizo krokant in een kleine bakpan, het is niet nodig om olie toe te voegen. 

Zodra de pompoen zacht geworden is, verwijder je de kaneelstok en pureer dan de soep. Dit kun je met een staafmixer of blender doen. Breng de soep dan op smaak met peper en zout.

Serveer met de gebakken chorizo, smakelijk!

Tips!

Welke chorizo kun je bakken?

Je kunt elke soort chorizo bakken, je kunt kiezen voor een milde of pittige variant afhankelijk van je voorkeur.

Welke pompoenen zijn geschikt voor soep?

Je kunt elke soort pompoen gebruiken voor soep, maar kleinere pompoenen zijn makkelijker te snijden en bereiden.

De populairste soorten voor pompoensoep zijn de hokkaido en flespompoen (butternut).

Welke pompoen hoef je niet te schillen?

Kleinere pompoensoorten hoef je vaak niet te schillen, omdat de schil vrij zacht is. Dit is het geval bij o.a. hokkaido en flespompoen, waardoor deze het vaakste gebruikt worden voor pompoensoep.

Wat vind je van dit recept?

28 waarderingen
😍
28
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
89.06 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.7 g
4.65 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.55 g
1.49 g
Eiwitten
4.98 g
Vezels
2.83 g
Natrium
712.11 mg
Mineralen
Ijzer
2.89 mg
Calcium
79.32 mg
Magnesium
24.62 mg
Kalium
24.62 mg
Fosfor
70.34 mg
Koper
0.17 mg
Zink
0.59 mg
Jodium
0.16 µg
Selenium
0.05 µg
Vitamines
Vitamine C
28.44 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.07 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.22 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
18.96 µg
Vitamine E
0.04 mg
Vitamine K
0.06 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pompoensoep met chorizo"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.